Hatar “spamkommentarer”

Som jag tidigare skrivit sitter jag på en vanlig modemuppkoppling och försöker ha semester även om jag inte “kan låta bli” bloggen ändå. Med anledning av den tröga uppkopplingen så har jag varit slö och valt att hoppa över moderering av kommentarer. Ikväll tog jag tag i problemet och då hade jag nästan 1 800 kommentarer i kö. Mer än 99 % var spam och bland alla dessa förhatliga spamkommentarer så var det svårt att hitta de “riktiga”. Jag hoppas att jag inte raderat någon verklig kommentar, men har det hänt så försök igen. Ber också om ursäkt för att det kan ha tagit upp emot en vecka innan skrivna kommentarer synts på bloggen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hatar “spamkommentarer”

 1. Dennis says:

  Jag använder Akismet för att slippa spam, det funkar bra.

 2. site admin says:

  Ska försöka testa det. Tack för tipset.

 3. Björn says:

  Om du har din blogg på en egen burk bör du försöka att installera en plugin (om du kör på WordPress förstås) som heter Comment Timout. Vad den gör är att den stänger av kommentarsmöjligheten på gamla inlägg. Du bestämmer själv hur många dagar som ska gå innan kommentarerna stängs.

  Jag har det på min blogg och har EXTREMT lite problem med spam eftersom de allra, allra flesta spammare siktar in sig på gamla inlägg.

  Jag tror att det är tre veckor sedan jag raderade ett ynka spam som hamnat i moderationskön.

Leave a Reply

Your email address will not be published.