Alliansen måste uppträda som allians

Jag är inte i Almedalen så visst kan jag anklagas för att bara sitta hemma och klaga (prioriterar min sons födelsedag istället), men var finns allianspartiernas samspel som var så framgångsrikt för ett år sedan? Både SvD:s och DN:s ledarskribenter har uppmärksammat bristen på alliansaktiviteter, och visst har de rätt. Den borgerliga alliansen måste inse att tillsammans är vi starkare än vi är var och en för sig.

Jag har inte varit med i diskussionen, men jag kan inte tänka mig att våra partiers strateger anser att allianssamspel inte behövs. Alla vet att en stor anledning till att vi vann valet förra året var att vi kunde hålla samman. Socialdemokraternas eviga tjat om att vi inte gick att lita på eftersom vi inte höll ihop fungerade inte längre. Självklart behöver vi bibehålla, och förstärka, den bilden för att vi ska klara valet 2010. Varför då inga gemensamma alliansaktiviteter? Tyvärr tror jag att det är så att ett eller två partier anser att deras svaga opinionssiffror kräver egen uppmärksamhet. Självklart behöver varje parti egen uppmärksamhet (och det kan fungera ännu bättre när hela alliansen backar upp), men det får inte ske i form av angrepp på andra allianspartier. Jag hoppas verkligen att vi slipper se sådant under Almedalsveckan. Som jag för övrigt anser vara överskattad.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Alliansen måste uppträda som allians

 1. Leffe says:

  Å andra sidan kanske det borde ifrågasättas varför så många alianspartier lägger så mycket krut på Almedalen i år. Rimligen borde ni vara upptagna att förverkliga det mandat ni fick av väljarna i förra valet, istället för att vifta med plakat på Gotland.

  Men jag gissar att det är maten, spriten, skvallret, festerna och uppmärksamheten som även dina allianskollegor i första hand söker sig till… känns dock som mindre viktig användning av skattemedel.

 2. site admin says:

  Hade väl varit lite konstigt om partier skulle sluta synas utåt, men t.ex. tal i Almedalen, bara för att de hamnat i regeringsställning.

  Visst är det mycket mat och fester, men det är framförallt oerhört många seminarier och konferenser. Dock, det är inga skattebetalda fester som partierna anordnar, utan det är en mängd organisationer som bjuder in till diverse arrangemang.

 3. Leffe says:

  Man skulle ju kunna tänka sig att regeringen valde att synas utåt genom praktiskt arbete istället för genom framträdanden i cirkusen på Gotland.

  Är du helt säker på att det inte festas för skattepengar i Almedalen?

 4. site admin says:

  Det är lite svårt att fatta regeringsbeslut i Almedalen, men däremot berättar alla alliansrepresentanter som är där om vilka beslut som vi fattat sedan vi bildade regering förra året.

  Jag kan inte svära på att det inte finns någon organisation som har statliga bidrag som bjuder på mat och dryck i Almedalen. Så svaret på din fråga är nej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.