Inte så genomtänkt av folkpartiet

Trodde nästan det var ett skämt när en kompis ringde och berättade att folkpartiet vill förbjuda garderober på krogen. Men se, det var det inte.

Cecilia Wigström, som jag sitter i justitieutskottet med och har stort förtroende för i andra frågor, har på fullaste allvar föreslagit att krogarna inte ska få ha några garderober eller åtminstone inte några där man tvingas betala för tjänsten. Anledningen är att det i många fall ska vara organiserade brottslingar som tjänar “garderobspengarna” och därför ska det stoppas.

Jag tycker knappast det är någon bra idé, varken för krogarna eller för oss som vill hänga av oss jackan när vi går på krogen. Wigström svarar Aftonbladet: “På sommaren är det inget problem. På vintern kan man väl hänga dem över stolen eller i en obemannad garderob.” Jag vet inte om den svenska sommaren är så solsäker och varm som Wigström förväntar sig, och när det gäller “vinterförslagen” så är de ännu mindre genomtänkta. Jag tror inte att brandmyndigheten skulle bli speciellt glad om krogarna var fulla av lättantändliga jackor på stolsryggarna. Och hur många skulle hänga av sin dyra ytterjacka i en obemannad garderob på krogen?

Nej, det finns bättre sätt att bekämpa den organiserade brottsligheten och kroggarderoberna lär inte vara deras mest lukrativa inkomstkälla.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Inte så genomtänkt av folkpartiet

  1. Christian U says:

    Jag har vänner i krogbranschen, och som jag förstått det är det brandskyddet som ställer krav på att kläderna inte tas in i lokalen. Krogarna själva tjänar nog sällan några pengar på garderobsverksamheten, utan det är externa bolag som hanterar detta och tar hela vinsten (gissar jag).

    Eftersom det är externa bolag och ren kontanthantering, ofta helt utan kassamaskin och kvitton, så kan det nog ligga en del i att det finns mycket organiserad brottslighet inne i den verksamheten.

    Jag tror Fp har rätt i problembilden, men är lösningsförslaget verkligen det bästa de kan komma upp med… ?

  2. site admin says:

    Det är helt rätt Christian att folkpartiet har rätt i att det finns problem med kroggarderobernas koppling till organiserad brottslighet, men det är precis som du skriver deras lösning som är feltänkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.