Predikanten – Camilla Läckberg

Camilla Läckbergs andra roman. Precis som i Isprinsessan så är det Patrik Hedström, polis i Tanumshede, hans sambo Erica Falck och samhället Fjällbacka som står i centrum för ännu en osannolik mordhistoria. Patrik och Erica väntar barn och samtidigt har Patrik fått huvudansvaret för en mordutredning som bara blir större och större, och värre och värre.

Läckberg är en begåvad författarinna. Hon är inte bäst på att hitta på trovärdiga intriger, hon är inte bäst på att beskriva hur ett utredningsarbete går till, hon använder inte språket bäst och hon är inte bäst på att driva handlingen framåt, men hon är otroligt bra på att skriva en lättläst och lättbegriplig kriminalhistoria kryddat med ett persongalleri av intressanta människor. Med andra ord får hon ihop sina romaner på ett sätt så att jag inte vill lägga boken ifrån mig och att jag efter läst färdigt längtar efter nästa.

Det är 317 sidor som går snabbt att läsa och som är värda att läsa. Nu har jag läst hennes två första romaner och den tredje, Stenhuggaren, väntar i bokhyllan (försöker dock variera så det blir nog Fichtelius “Aldrig ensam alltid ensam” först). Det enda som oroar mig inför Stenhuggaren är att befolkningen i Fjällbacka ska dölja ännu fler sjuka hemligheter som är för lika bakgrundsstoryn i Isprinsessan och Predikanten. Som sagt, variation berikar.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

One Response to Predikanten – Camilla Läckberg

  1. sofie says:

    vad händer i slutet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.