Om FRA i Aktuellt

Ikväll hade Aktuellt ett långt reportage om FRA-förslaget. Bland annat rapporterades att ett integritetsskyddsråd ska inrättas för att bättre kontrollera avlyssningen. Bra, det har jag själv lyft upp i diskussionerna. Men, jag vill vara tydlig på att det inte alls är färdigt att allianspartierna står bakom förslaget. Det kunde uppfattas som att vi är nöjda och glada bara det blir ett integritetsskyddsråd, så är inte fallet.

FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson har också skrivit på SvD:s Brännpunkt om förslaget.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Om FRA i Aktuellt

  1. Bongoman says:

    Herr Åkesson ursäktar sig med att endast utrikes trafik kommer att avlyssnas. Hur många av oss har inte sin mail i ett utländskt företag? Yahoo, Hotmail osv. Sedan är det inte säkert att inrikes trafik är inrikes då många operatörer tar ett varv i Danmark innan de kommer hem igen.

    Men som vi fick veta nyligen, den enklaste krypton ställer FRA på pottkanten och de får använda datorkraften till att knäcka kryptot på mailet som handlar om senaste semesterresan. Skurkarna går fria och Svenssons mail analyseras.

  2. site admin says:

    Jo, när jag ringer från Stockholm till mina föräldrar i Skåne går samtalet över Danmark. Vips, utrikes, då får vi avlyssna…

Leave a Reply

Your email address will not be published.