Nu står Sahlin på toppen, då börjar letandet…

Nu utropar de flesta tidningar, och SVT:s Aktuellt som har hittat “den hemliga källan”, att Mona Sahlin är så gott som klar som ny partiledare. I artiklarna så handlar motståndet om att vänstersossar inte skulle gilla den högerorienterade Mona Sahlin. Men det är knappast det som kommer att fälla Sahlin igen.

Självklart börjar GRANSKNINGEN nu. Och det som Cecilia Stegö Chiló och Maria Borelius fick utstå är inget mot det som Mona Sahlin nu kommer att tvingas genom. Igen. Men kan man vänja sig vid ett sådant drev och, framförallt, hur påverkas de socialdemokratiska ombuden som ska rösta om ny partiledare vid extrakongressen i mars?

“Svart” dagmamma, struntat i TV-licensen (känner ni igen det?), tjänstekortet användes för privata inköp som kläder, hyrbil och toblerone, mängder av parkeringsböter, skulder som gick till kronofogden, glömda dagisavgifter, förklaringar som “jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra” när hon använt tjänstekortet privat och därefter time-out på Mauritius med skattebetalda livvakter och en assistent. Både Expressen och Svenska Dagbladet har börjat skriva om det som hände. Gissa om alla större tidningar, Ekot, SVT och TV4 har journalister som nu letar efter nya Mona-skandaler. Självklart kommer de att hitta nya parkeringsböter, försenade räkningar och andra tveksamheter. Det är åtminstone svårt att tro att en person som i flera år slarvat med räkningar och kort helt plötsligt har blivit helt oförvitlig.

Och för den delen skulle man nog hitta något att skriva om på de flesta människor. Själv har jag två parkeringsböter i Lund och Malmö, en fortkörning i Australien och en bot för cykel utan ljus, allt långt innan jag blev riksdagsledamot. Det kanske kan bli en skandal det också, vem vet?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nu står Sahlin på toppen, då börjar letandet…

 1. Leffe says:

  I princip håller jag med dig, men det finns en del intressanta skillnader mellan Mona och de fällda ministrarna.

  1) Hon är van att bli granskad
  2) Hon är retoriskt skicklig
  3) Nomineras hon får hon stöd på ett sätt som de fällda ministrarna inte fick
  4) Partiordförandeuppdraget är i sig inte ett uppdrag av samma typ som ett ministeruppdrag, så länge (s) är i opposition
  5) Just nu är förväntningen en stenhård och elak granskning, det betyder att medier kanske kommer att välja att göra också det överraskande, t.ex. en granskning av Monas kritiker.

  Min gissning är att personerna kring Mona just nu sitter och planerar något i stil med en pudel av guds nåde, för att förekomma eventuel granskning.

  Kolla vad Niklas Svensson (f.d. Expressenreportern) skriver här (länk)

  Det kan bli ett intressant spel att följa. Men allas intresse av detta, inkl. mitt eget, får mig att fundera på hur starkt präglade vi alla är av socialdemokratin. Det känns lite som det kanske kan vara att leva i en enpartistat…

 2. site admin says:

  Enligt DN verkar det som om Mona Sahlin skärpt till sig.

 3. Ulf says:

  Anders Borg hade visst en barnvakt för 10 år sen
  Monas arrogans mot regler och lagar är monumental.
  Hon håller liv i sitt företag i två år inkomster
  1,7 miljoner,lön till sig själv 1,6 .Sen tycker sossarna hon är mogen att ta hand om sveriges företagare!! Ladbrooks hade 1000gr pengarna på Mona
  att dom (få)som spelade nu kanske får en vinst säger mer om sossar en spelföretag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.