Ett tydligt ja

Carin Jämtin intervjuades i Ekots lördagsintervju tidigare idag. Givetvis med anledning av att både Aftonbladets ledarsida och Göteborgs starke man Göran Johansson uttalat sig för Jämtin som ny partiordförande.

Som vanligt är det kutym inom socialdemokraterna att aldrig säga att man är intresserad av ett uppdrag. Jante är sjukt stark inom det partiet. Den som sagt: “Jag är intresserad”, hade förmodligen aldrig blivit vald pga av han eller hon är för högfärdig och självbelåten.

Med detta i baktanke tycker jag att Jämtin kom så nära ett ja det går att göra inom socialdemokraterna fyra månader före ett partiordförandeval. “Svårt att se sig som partiledare”, “vad jag säger till valberedningen kommer jag inte att berätta här” och “jag är ledare för socialdemokraterna i Stockholms stadshus och det ska jag fortsätta vara” är inte “kan inte se sig som partiledare”, “kommer att säga nej om valberedningen frågar” och “jag är ledare för socialdemokraterna i Stockholms stadshus och det ska jag fortsätta vara resten av mandatperioden”.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ett tydligt ja

 1. Björn says:

  Nå, det blir väl som vanligt. Stockholm är inte intressant för S annat än som en påse med pengar. Nu har hon slagit ut lokala S-förmågor här i stan i en uppslitande maktkamp som lämnat det lokala partiet kippande efter andan, och så en-två månader efter att hon kämpat till sig jobbet som ledare för Stockholms-S så ger hon sig av igen.

  Jag klagar ju inte, eftersom det blir en sorts walk-over för vårt folk, men det tyder ju inte precis på någon vidare omtanke om 1-1,5 miljoner väljare.

 2. Leffe says:

  Får inte den här frågan orimliga proportioner? Rapporteringen och debatten kring (s)-ledarskapet lämnar en stank av enpartistat.

  Var är politiken och proportionerna?

 3. site admin says:

  Visst är det viktigt vem som ska leda landets största parti, men jag håller med om att media överdriver frågans betydelse. Men det är skickligt av socialdemokraterna. Det är ingen tillfällighet att den ena efter den andra berättar vilken kandidat som är deras favorit. All publicitet är god publicitet (nästan).

Leave a Reply

Your email address will not be published.