I cirkelns mitt – Dan Brown

Den tredje Dan Brown-romanen för min del efter Da Vinci-koden och Änglar och demoner. Den här gången handlar det inte om Robert Langdon utan om Rachel Sexton. Dotter till presidentkandidaten Sexton, men arbetandes för den sittande presidenten. Onekligen ett problem, men ingenting mot de problem hon får.

Även om I cirkelns mitt har en lite annan handling än de tidigare Dan Brown-romanerna så har de ändå stora likheter. Allt händer under en kort tidsperiod. Det är ständigt högdramatiskt. Huvudpersonerna överlever mirakulöst vid flera tillfällen. Har ni läst Da Vinci-koden vet ni vad jag menar.

Jag tycker att det är en otroligt spännande bok. Även om Dan Brown kör med samma stil som tidigare så kan jag inte påstå att jag störs av det. Problemet med de 515 sidorna är att de inte går att läsa i en följd. Man måste lägga ifrån sig boken någon gång. Trots dessa lovord kommer I cirkelns mitt inte upp i Da Vinci-kodens klass. Men hur som helst, läs båda.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.