Cecilia Stegö Chiló avgår

Nu har även Cecilia Stegö Chiló avgått. Ett pressmeddelande om det ligger på regeringens hemsida.

Det är tragiskt att två ministrar behövt lämna regeringen efter så kort tid, men samtidigt förstår jag dem och Fredrik Reinfeldt, det fanns inget annat alternativ än att avgå. Nu ska Fredrik Reinfeldt hitta två nya ministrar. Att det blir två andra moderater är klart, förhoppningsvis blir det också två kvinnor. Lena Adelsohn Liljeroth borde vara aktuell som kulturminister, men det är lite svårare att se någon given kandidat som utrikeshandelsminister. Varför inte Cecilia Widegren?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Cecilia Stegö Chiló avgår

 1. Malte Lewan says:

  Nu vill Persson att Billström också ska avgå… http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13868819.asp

 2. Well says:

  Lena Adelsohn Lilejerot har tydligen åtalats för olaga vapeninnehav. Jag såg på någon blogg att hon också blev dömd, men har inte hittat uppgiften någonstans:

  http://www.moderatkvinnorna.moderat.se/(S(r0renruj0c2pr2jltav0la45))/Artikel.aspx?webbid=477&menyid=531&artikelid=15817

  Anne-Marie Pålsson i Lund skulle säkert bli en bra handelsminister. Men jag vet inte om hon haft barnflickor eller betalt sin tv-licens.

 3. site admin says:

  Hörde också att Lena Adelsohn Liljeroth dömts för olaga vapeninnehav. Hon hade tårgasspray. Det är nu utbyt mot ett överfallslarm och jag tror att nästan alla kan förlåta brottet hon begått. Det får inte vara ett hinder för att bli minister.

  Anne-Marie Pålsson är också en bra kandidat. Om hon haft “svart arbetskraft” eller vägrar betala TV-avgift vet jag inte. Hennes “skandal” tror jag är något med att hon försökte dra av skolkostnad för sin son i deklarationen. Men inte heller detta bör diskvalificera henne.

 4. Malte Lewan says:

  Och finansminister Anders Borg anklagas för svart lön: http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13873994.asp . Allmänt sett: jag tycker det är viktigt att bara de ministrar som står anklagade för allvarligare förseelser rensas ut – det får inte bli en jakt för jaktens egen skull.

 5. Klart relaterat. En artikel på Sydsvenskans kultursida skriver idag om “journalistikens misslyckande”, där författaren menar att det inte finns någon journalistik “som granskar hur landets politiska ledare faktiskt sköter sina arbetsuppgifter” utan bara journalistik som kräver minimal arbetsinsats från journalisten.

  På så sätt är det enkelt att granska ministrars privatekonomi, medan deras egentliga kompetens helt lämnas därhän. Fokus blir på detaljer som man (blir tvingad att) blåser upp istället för en djupare diskussion om kvalitet bland politiker och deras egentliga förutsättningar: http://sydsvenskan.se/kultur/article190373.ece

  Jag har tidigare på denna blogg postat url:ar till blogginlägg jag skrivit som granskat nya ministrars tidigare uttalanden och intresseområden. Jag har inte sett någon journalist göra något liknande. Istället är det ministrarnas klavertramp och privatekonomi som intresserar journalister.

Leave a Reply

Your email address will not be published.