Inte bra alls

Jag trodde att de nya ministrarna Borelius och Stegö Chiló var taktiska när de direkt plockade fram sina lik från garderoben och berättade om svart hemhjälp. Men efter det har båda gjort misstag. Maria Borelius är själv journalist men har gjort misstaget att försöka förklara bort varför hon anlitat hemhjälp utan skatter. Att inte ha råd när man är höginkomsttagare är ingen bra förklaring. Det är bra att Fredrik Reinfeldt också uttryckt det.

Värre är att Cecilia Stegö Chiló inte betalt TV-avgift (jag utgår från att de hade TV). Inte kanske för att det är värre att låta bli att betala TV-avgift än att betala svarta löner, utan för att Cecilia Stegö Chiló är just kulturminister och har hand om mediafrågor inklusive public service. Det hade varit lika illa om Maria Borelius varit skatteminister och betalt svarta löner, men nu är hon handelsminister.

Fredrik Reinfeldt har i morse sagt att han är beredd att ge Stegö Chiló en andra chans även om han är besviken över att hon inte berättade om den icke-betalda TV-avgiften. Jag tycker att det skulle vara mycket tråkigt om en så kompetent person som Cecilia Stegö Chiló inte får fullfölja sitt arbete i regeringen, men samtidigt kan det inte förnekas att det är svårt att se att Stegö Chiló kan bygga upp ett tillräckligt förtroende för att klara sin roll som kulturminister.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Inte bra alls

 1. Micael W says:

  Sant. Inte för att jag är speiciellt vänster men det verkar som “alliansen” vill att svenskars kulturliv ska inskränkas?! kommer det bli så och kommer du kanske verka för att alla ska få samma rätt till ett bra kulturutbud. ?

  jag vore så glad.

  och kapitalismen är ingen liberalism

 2. BBA says:

  Jag tycker inte det handlar om ifall de har “hanterat” avslöjandena på rätt sätt med att “göra sina pudlar” och annat, utan om man överhuvudtaget kan ha ministrar som anser sig ha rätt att sätta sig över lagar och regler som de inte gillar. För det är ju exakt det det är frågan om: Borelius betalade inte vita löner för att hon inte hade lust att betala vita löner, och Stegö Chilós agerande med TV-licensen kan inte tolkas som något annat än ett ställningstagande mot TV-licensidén överhuvudtaget.

 3. Även jag har funderat kring dessa banor och även bloggat om dem, både vad gäller TV-avgifterna och Borelius uttalanden.
  Hälsningar
  Catrin Mattsson

 4. Well says:

  Hur någon överhuvudtaget kollat alla s, v och mp-ledamöters betalande av tv-avgifter, inklusive tidigare s-ministrar. Det är ju offentliga handlingar, så det borde väl inte vara några problem att göra det nu.

  Att någon som inte gillar Stegö Chilò (troligtvis inom statstelevisionens eller statsradions ledning läckt är väl uppenbart, har aldrig någonsin tidigare sett att några medier just har kollat tv-avgifter. Som skandalinnovation var det ju utmärkt, men som argument för public service gör det ju varken till eller ifrån. Jag anser att staten medan tid är bör sälja hela det statliga medieinnehavet, inklusive SVT, SR och UR. Det finns inte en enda orsak att staten ska äga mediebolag och än mindre att tvinga medborgare att betala tv-avgift för att de äger en tv-apparat.

 5. site admin says:

  Självklart är det värsta att de inte gjort rätt för sig på olika sätt. Men sedan kan man stå upp för sina misstag/fel/medvetna val och inte försöka hitta på ursäkter. Det gör bara problemen ännu större.

  Sedan jag skrev inlägget har det ju blivit ännu värre. Billström och Borelius TV-licenser och Borelius hus i Falsterbo. Dessutom hörde jag något om Andreas Carlgrens upptaxering pga något felaktigt råd från riksdagen. Har varit i Bukarest i två dagar på ELDR:s rådsmöte och kongress (det europeiska parti som Centerpartiet är med i) så jag har i princip missat allt som hänt i Sverige sedan i onsdags e.m.

 6. Pingback: Selig.se » Blog Archive » Förbrukad förtroendekapital

Leave a Reply

Your email address will not be published.