Nu är utskotten valda

Nu är utskotten valda och vi har också haft konstituerande sammanträde under eftermiddagen.

I JuU blev det, som jag tidigare skrivit, Thomas Bodström som valdes till ordförande och Inger Davidsson (kd) som vice. Av alla 17 ledamöterna är vi bara fyra som är kvar från förra mandatperioden, Margareta Persson och Elisebeht Markström från socialdemokraterna och jag och Peter Althin från den borgerliga sidan. Dessutom var Hillevi Engström (m) och Kerstin Andersson (s) ersättare förra perioden och har nu blivit ordinarie.

Övriga är Krister Hammarbergh, Ulrika Karlsson, Inge Garstedt och Helena Bouveng från moderaterna, Cecilia Wigström från folkpartiet, Lena Olsson (v), Mehmet Kaplan (mp) samt Karl Gustav Abrahamsson och Christer Adelsbo från sossarna. 10 kvinnor och 7 män, vem har sagt att rättsfrågorna är manligt dominerade? Fyra skåningar är också trevligt, då räknar jag in Peter Althin som skåning eftersom han är invald för södra Skånes valkrets.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.