Lika bra att ta skandalerna direkt

Rutinerat att direkt berätta om sina lik i lasten. Finansminister Borg har rökt marijuana medan handelsminister Maria Borelius och kulturminister Cecilia Stegö Chiló har anlitat svart arbetskraft.

Media är så upptagna med allting annat runt den nya regeringen så att själv presentera “sin skandal” första dagen som minister är ett taktiskt drag för att komma undan så lindrigt som möjligt. Dessutom känns inte skandalerna speciellt skandalösa. Jag arbetar aktivt mot narkotika, men att Anders Borg testat marijuana i sin ungdom gör inte mig speciellt upprörd.

Svart betalning för barnpassning eller hemhjälp är givetvis inte heller bra, men någon saftig skandal är det inte. Jag tror snarare att folk känner igen sig, det är få som aldrig någonsin betalat en “oskattad” krona till någon annan. Några hundralappar till grannflickan för att hon passar barnen en kväll när föräldrarna får ägna sig lite åt varandra på tu man hand. Hade jag inte varit riksdagsledamot och rättspolitisk talesman för Centerpartiet så hade jag också kunnat tänka mig att att betala på det sättet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Lika bra att ta skandalerna direkt

 1. toxi says:

  Jupp slog den tanken med, sen kanske det också är mer korrekt taktiskt sett att lägga all kort på bordet på en gång än invänta tidningarna om x år får nys om “skandalerna”, då lär skandalen definitivt bli mångdubbelt större i magnitud.

 2. Anonymous says:

  Såg det på ett avsnitt av Vita huset, “sopdagen” var tydligen vedertaget begrepp där. Att köra ut alla sopor samma dag så ingen riktigt vet vad de skall fokusera på verkar funka. Medierna nappade ändå på Carl Bilt-grejen. 🙂

 3. Björn B says:

  Såg det på ett avsnitt av Vita huset, “sopdagen” var tydligen vedertaget begrepp där. Att köra ut alla sopor samma dag så ingen riktigt vet vad de skall fokusera på verkar funka. Medierna nappade ändå på Carl Bilt-grejen. 🙂

 4. Nicklas W Bjurman says:

  Bah, Vänsterns journalister verkar inte ha något att än att gräver upp petiteser. Vilket dessa skandaler är i jämförelse med förra regeringens.

  Bara de ser till att sköta sig medans de sitter i regeringen är det inga problem för mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.