Fredrik Reinfeldt vald

Nu har vi valt Fredrik Reinfeldt till ny statsminister. Det var ett spännande ögonblick. Lite nervöst. Många nya och det var första gången vi använde den nya voteringsutrustningen i kammaren så risken för feltryckning var ovanligt stor. Men det gick bra.

Jag är övertygad om att Fredrik Reinfeldt blir en bra statsminister. Och när Göran Persson gratulerade efter valet så såg han nästan lättad ut. Kanske skönt att få dra sig tillbaka till herrgården i Sörmland.

Detta var mitt första statsministerval. Förra gången, för fyra år sedan, avgick aldrig Göran Persson som statsminister. Vi begärde visserligen misstroendeomröstning, men den vann han. Speciellt skönt att få rösta fram en borgerlig statsminister för första gången på 15 år.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.