Erkänt, eller inte…

Rubriken på artikeln “SSU:are erkänner avslöjat lösenord” är inte direkt klockren. Artikeln avslutas lite försiktigt med att det inte finns något erkännande på det sätt som hävdas.

Men vem vet, det låter inte så osannolikt att personer från olika ungdomsförbund skulle umgås och efter några öl berätta “skämtet” om Sigge. Socialdemokraterna får nog fundera över sin IT-säkerhet, och inte minst utbilda sina ombudsmän. Om där nu fanns så oerhört viktiga och hemliga uppgifter på Sapnet, hur dum får man vara och välja sitt smeknamn som både användarnamn och lösenord? Självklart har S-ledningen ett ansvar för att de inte utbildat de som haft tillgång till “hemligheterna” bättre.

Vad skulle det betyda om lösenordet verkligen kommer från socialdemokraterna själva? Ingenting juridiskt, men det är klart att “folkpartiskandalen” känns mindre allvarlig om det är socialdemokraterna själva som “bjudit in” till deras “hemliga nätverk”.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Erkänt, eller inte…

  1. site admin says:

    Nu är det tydligen erkänt på riktigt. Men det riktigt intressanta i det här kapitlet av “fp-skandalen” är att socialdemokraterna samtidigt fått tillgång till en fp-riksdagsledamots inloggningsuppgifter.

    “Enligt socialdemokraternas partikassör Tommy Ohlström har inloggningsuppgifterna inte använts.” Visst, det tror jag inte det minsta på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.