Hur fungerar vår gränskontroll?

Om det är sant som Ahmed Yusuf säger så måste man verkligen ifrågasätta hur svensk gränskontroll fungerar. Även om jag tycker att hans terrorstämpling varit felaktig eftersom han varken ställts inför rätta eller kunnat försvara sig, och inte minst frysningen av hans tillgångar, så ska självklart reseförbud följas.

Han levde med reseförbud i fem år men säger: “Jag har rest till arabländer, Afrika, London, Belgien, Frankrike och Tyskland. Jag åkte många gånger via Amsterdam och det var ingen som stoppade mig och ingen frågade mig någonting, säger Ahmed Yusuf till Ekot.” Klart oroväckande.

Dessutom kan man väl säga att det inte var så genomtänkt att berätta om sina resor. Utreseförbudet handlar om att inte få resa ur landet, inte om att få försöka och se om man blir stoppad. Jag kan på rak arm inte säga om och på vilket sätt hans resor varit straffbara, men det skulle förvåna mig om inte någon åklagare startar en förundersökning.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Hur fungerar vår gränskontroll?

  1. Gränskontroll? Det var länge det bara fanns en telefon vid tågstation vid Svågertorp, som man fick ringa på om man hade något att förtulla. Vet inte om det fortfarande är så, men kontrollen är i alla fall minimal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.