All publicitet är god publicitet…?

Idag och igår har jag fått lite “klagomål” på vad jag skrivit här på bloggen. Först skrev SvD om det och idag var det Metros tur.

Det hela handlar om mitt inlägg om att miljöfrågorna borde få större utrymme i media. Jag tycker att inlägget till största delen var beröm till folkpartiet för att de lyckas få ut mer av sin politik i media än vi i Centerpartiet. Bland annat tack vare en mer intresseväckande förpackning av förslagen.

Men sedan fastnade några journalister på min “fråga” om det ska krävas populistiska utspel för att få uppmärksamhet. Det var delvis en kritik till fp, jag tycker att deras förslag om språkkrav, obligatoriska gynundersökningar på tonårsflickor och stopp för religiösa friskolor pga “muslimsk fundamentalism” är tämligen populistiska, men det var också en kritik till andra partier och inte minst till de journalister som sysslar med sensationsjournalistik fastän de ska bevaka politik.

Men det kanske är som någon sagt: All publicitet är god publicitet. Jag tror inte riktigt på det, men jag har i vart fall fått många fler besökare här på bloggen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to All publicitet är god publicitet…?

  1. Björn says:

    Journalister vill aldrig skriva om nedgångar på utsädesbörsen, de vill skriva om svältande bönder. De vill aldrig skriva om multiresistens hos escherichia coli utan vill skriva om barn som dör av obotliga bakterieinfektioner. De vill heller aldrig skriva om kostnadsunderlaget för infrastruktursatsningar, utan vill skriva om människor som störs av buller vid nya vägar.

    Detta är en fundamental regel, och jag tycker att många politiker aldrig greppar regeln och blir överraskade av vinklingarna på det som beskrivs.

    Till exempel, en stadshuspolitiker i Stockholm blir överraskad av att media skriver om kvinnor som tvingas ut ur arbetslivet och in i hemmen när en budgetmotion om inskränkningar i icke-central barnomsorg. Den sakliga agendan kanske är relevant inom kontexten politik, men är tämligen ointressant inom kontexten av att beskriva motionen.

    Eller låter det där luddigt? klockan är två på natten och egentligen borde jag sova. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.