Varför känner jag tacksamhet?

Idag upptäckte jag att jag har mer pengar på kontot än vad jag “borde ha”. Just det, skatteåterbäringen. Rätt mycket pengar dessutom.

Men, varför känner jag tacksamhet? Det är ju mina egna pengar! På något sätt finns det en allmän uppfattning om att man ska vara glad när man får tillbaka pengar på skatten. Men varför? Det är ju mina egna pengar! Jag har betalt in för mycket skatt och nu betalar Skatteverket tillbaka de pengar som de inte har rätt till enligt gällande skattelagstiftning. Konstigare än så är det inte.

Kanske är jag ensam om denna löjliga tacksamhetskänsla. Men jag blev så besviken på mig själv att jag var tvungen att skriva om det.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.