Änglar och demoner – Dan Brown

Även om Änglar och demoner är väldigt lik Da Vinci-koden så kan jag inte låta bli att tycka att Dan Brown lyckats ännu en gång. Nu är det dock så att Änglar och demoner skrevs tre år tidigare än Da Vinci-koden, så egentligen är det den sistnämnda som är “kopian”. Likheterna är slående. Men det gör inget, jag var fast i alla fall.

Huvudpersonen är Robert Langdon, liksom i Da Vinci-koden, och den här gången jagar han Illuminati, en gammal utdöd (?) orden som vill störta katolska kyrkan. Liksom i Da Vinci-koden har han hjälp av en mördad gammal mans dotter. Ett dygns intensiv jakt med ett högdramatiskt slut.

Dan Brown skriver inte bäst i världen, långt därifrån, men han lyckas verkligen fånga spänningen. Jag kan inte heller låta bli att hela tiden fundera på vad som är verklighet och vad som är dikt. Men det förstör inte boken, tvärtom ökar det mystiken. 555 mycket läsbara sidor.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

One Response to Änglar och demoner – Dan Brown

  1. Johan Folin says:

    Om Illuminati inte finns längre kan du ju fundera på en stund…
    Det är ju iallafall det de VILL att du ska tro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.