Potträning

Okej, detta ligger utanför det normala för denna blogg. Men som stolt pappa kan jag inte låta bli att skryta lite över min son. Han är 19 månader idag och därför reagerade jag speciellt över den här lilla “potträningsartikeln” på aftonbladet.se.

Rådet är att vänta med potträningen tills barnet närmar sig två år, men varför det? Igår ville min son, Erik, göra som pappa, dvs kissa i toaletten. Jag testade mest för att han skulle få prova, och det gick hur bra som helst. Senare på kvällen så drog han mig i armen och jag visste inte riktigt vad han ville. Han drog ut mig på toaletten och där gjorde han “nummer två” hur duktigt som helst. Idag har han gjort samma sak.

Vi har inte direkt slutat sätta på honom blöja, men visst går det att potträna redan vid 19 månaders ålder.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Potträning

  1. Skogskajsa says:

    Surfade runt lite för att hitta info om potträning till min sajt om blöjfria bebisar (Altså bebisar som är pottade från start) och tyckte det var jätteroligt att läsa om din son som INTE varit pottad från start och nu bestämt sig för att gå på toa istället för i blöjan! Skulle vara roligt att höra hur det gått fortsättningsvis 🙂

  2. site admin says:

    Det har inte gått så bra som jag hoppades när jag skrev inlägget i februari. På dagis är det blöja som gäller och det är svårt att potträna bara på kvällar och helger. Nu i sommar ska vi ta tag i det på riktigt.

    Det är också lite märkligt att Erik, som min son heter, fortfarande hellre vill gå på toaletten än den potta som vi nu köpt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.