Sudoku

Nu har även jag upptäckt sudoku. Ett japanskt litet sifferkryss, eller vad man nu ska kalla det. Så enkelt men ändå så svårt. Så härligt men så fruktansvärd irriterande. Tänk att några siffror från 1-9 på rätt plats kan göra mig så glad, och att samma siffror på fel plats kan göra mig minst lika arg.

Har du inte testat det så borde du göra det. Det är beroendeframkallande, men en regnig dag som vi har gott om i det här landet just nu så är det ett tidsfördriv som gör att en eftermiddag lätt flyger iväg. Lika omöjligt som det kan kännas när man upptäcker att en sjua inte kan vara på någon rad i rutan, lika självklart känns det när sista siffran faller på plats.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Sudoku

 1. Hej Johan,

  Om du vill slippa bli arg är det bara att skriva ett litet dataprogram som fixar problemet. Den typ av sifferknep som Suduko innehåller är mycket simpla problem som man lätt löser med datorns hjälp. Upsss…, har jag missat självba poängen med Suduko. Nämligen glädjen som sprider sig i kroppen när man sitter där med alla rätt. Nåväl alla rätt blir det med datorns hjälp ochså men på ett annant sätt liksom :-).

  Efter maktskiftet 2006 kan vi inrätta en ny myndighet vars enda uppgift blir att rätta Suduko brickor. Myndigheten kan förslagsvis heta Sudukomyndigheten.

 2. site admin says:

  Föredrar nog att misslyckas någon gång ibland trots allt…:-)

 3. Lina says:

  Hej !
  Jag undrar om man kan lösa suduko på datorn utan att ladda ner det vore väldigt roligt tycker jag . . . .
  Have a god day then you read this . . .
  🙂

 4. Sabina says:

  Haha! Jag verkligen älskar suduko!!!
  Det finns ignet bättre. Jag prövade o lösa två st sen vart jag fast, nu blir de köpt en aftonbladet varje dag! bara måste ha de =) Lycka till alla där ute ! =) //Sabina

 5. Vitsen med datorn är inte att den löser sudokun, utan att den lär dig att snabbt bli duktig. Snabbare än en bok.. Prova själva inom en vecka finns mitt förslag på program ute…

 6. Hanna says:

  Su-duko är det bästa man kan göra en regning dag, eller när man har tråkigt. Det är tidsfördrivande. Hjärnan för göra ett jobb, men ändå är det så kul 🙂 Lycka till allihopa!!

 7. Marielle says:

  Suduko är verkligen “hjärngympa” man, kan bli så arg när man inte får ut de men åhh så roligt de är när man lyckas. Så roligt att man bara måste pröva igen!:)

  Fortsätt klura!
  Lycka till!

 8. site admin says:

  Har ni sett “djursudokun”? Nio olika djur istället för siffror. Går precis lika bra, men det känns som om man tänker lite annorlunda. Svårare på så sätt att djuren inte kommer i någon bestämd ordning som 1-9.

Leave a Reply

Your email address will not be published.