Avdelning 73 – Sofie Sarenbrant

Avdelning 73 är Sofie Sarenbrants fjärde fristående deckare om kriminalinspektör Emma Sköld, men den första som jag har läst.

Jag vet inte hur de tidigare “Emma Sköld-romanerna” Vila i frid, Andra andningen och Visning pågår är som kriminalromaner, men Avdelning 73 är högst ovanlig eftersom huvudpersonen Emma Sköld ligger i en sjukhussäng i hela romanen.

Min fru som läste boken före mig tyckte att det var en riktigt bra deckare, men jag är betydligt mer skeptisk. Tycker att många av karaktärerna är korkade, gör ologiska saker, håller inne med information utan anledning osv. Tycker också att slutet är utomordentligt tråkigt. Om man vill fläta samman två olika historier så måste det göras på riktigt. Det går inte att ha en sidohistoria som bara nämns någon gång i förbifarten som till slut visar sig vara det viktiga.

Jag vill inte säga att det är 362 olidliga sidor, men kan inte heller säga att de är speciellt läsvärda. Visst finns det en hel del spänning i boken, men det är för många logiska brister, dåliga karaktärsbeskrivningar och sällsynt irriterande slut som gör att boken helt enkelt inte bör läsas.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.