Och sedan aldrig mer – Cecilia Lindblad

Detta är Cecilia Lindblads debutroman som kom ut tidigare i år. Hon är uppväxt i Skanör-Falsterbo och det är också nere på Näset som boken utspelar sig. Och sedan aldrig mer är relativt välskriven men själva mordgåtan är alltför simpel. Behövde inte läsa många sidor innan man förstod vem som var den skyldige. Och det är inte bra när man läser deckare.

För en skåning som jag är det många intressanta lokala skildringar och i somras var jag faktiskt nere och gick på stranden precis där det första mordet begås. Alltid trevligt att känna igen sig när man läser en roman.

Jag vill inte skriva ner Cecilia Lindblad helt, det finns verkligen en potential. Men hon skulle behöva en bättre grundhistoria innan skrivandet runt denna sätter igång. Vissa delar i sidoberättelsen är också lite för plötsliga, man skulle behöva en längre förbeskrivning för att det ska kännas trovärdigt för läsaren. Det hade inte gjort något om det hade varit 250 istället för 209 sidor.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.