Två soldater – Roslund & Hellström

Anders Roslund och Börge Hellström har gjort det igen. En riktigt bra bok, spännande i över 680 sidor. För mig tar det emot att börja läsa en roman av den tjockleken, men oj vad fast man blir.

I Två soldater beskriver Roslund och Hellström förortskriminalitetens grymhet, gängens styrka och polisens maktlöshet på ett både gripande och informativt sätt. Leon och Gabriel är gängledarna som begår brott tillsammans, lever för varandra och styr sin förort. Som vanligt blir det kriminalkommissarie Ewert Grens uppgift att lösa fallet på sitt speciella sätt.

Siw Malmkvist är visserligen en charmig skånska från Landskrona, men ska jag klaga på något i Roslund & Hellströms böcker så är det tjatet om Siw Malmkvist. Den tråden kan de släppa tills nästa roman. Som jag hoppas kommer, har hört att Börge Hellström är sjuk tyvärr. Under en kort period satt vi båda i samma politiska nämnd i Värmdö Kommun, men han har tvingats att avsluta sitt uppdrag.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.