Lejontämjaren – Camilla Läckberg

Den nionde romanen om Erica Falck, hennes man polisen Patrik och hans kollegor på Tanumshedes polisstation. Camilla Läckberg är givetvis en mycket skicklig författare, hon beskriver bokens karaktärer på ett lysande sätt och intrigen är toppklass. Men jag kan inte hjälpa det, jag är trött på konceptet “något hände i det förgångna och därför sker det nu ett mord”.

Jag har skrivit det förut och vän av ordning kan givetvis ifrågasätta varför jag fortsätter att läsa Läckbergs böcker om jag är så trött på hennes författarskap. Mitt svar är inte bättre än att det är min fru som köper böcker i vår familj och jag läser det som ligger framme…. Ett annat svar är ju att Läckbergs romaner är förbaskat spännande.

Den här gången är intrigen äckligare än vad jag minns från tidigare Erica Falck-böcker. Det är tur att Läckberg inte är så utstuderat detaljrik i sina beskrivningar, då hade handlingen blivit för magstark. Hur som haver, det är 350 läsbara sidor!

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.