Pinsamt Magdalena Andersson!

I veckan skedde en mycket märklig händelse i riksdagens kammare. Finansminister Magdalena Andersson tyckte att talmannen, som just då var Tobias Billström, skulle säga åt motdebattören att hålla sig till sanningen. Men ursäkta Magdalena Andersson, ska en talman avgöra vad som är rätt eller fel i en debatt?

Tänk om, den vid det här tillfället M-märkta, talmannen hade avbrutit finansministern och sagt att hon använde falska argument i debatten. Jag tror inte att Magdalena Andersson skulle bli så glad! Snarare skogstokig av ilska.

Rubriken i media blev tyvärr inte något om finansministerns oerhört bristande politiska kompetens, utan att talmannen hade hånat finansministern. Visst, ordvalet “inte käfta” kanske inte var så väl valt av en talman, men det var bara en liten grej i förhållande till Magdalena Anderssons inkompetens om talmannens roll. Nu utgår jag från att talmannen Urban Ahlin (S) kontaktar Magdalena Andersson och läxar upp henne.

Inte bara för att hon är inkompetent, utan det sättet som hon uttrycker sig mot Tobias Billström. Hon säger “den moderata talmannen” som ett sätt att hävda att det är Tobias Billströms politiska tillhörighet som gör att han inte avbryter Fredrik Schulte (M). Med andra ord, att Tobias Billström hade gjort det om Magdalena Anderssons motdebattör hade varit från ett annat politiskt parti än Moderaterna, eller att en annan talman från ett annat parti hade ingripit i debatten på det sättet som finansministern önskar. Det är ett riktigt stort steg över vad som är acceptabelt i kammaren!

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.