Konspirationen – Ed Moeng

Ed Moeng, som är en pseudonym, gör här sin spännande romandebut med Konspirationen. En bok som ger “sanningen” om Palmemordet borde normalt göra mig skeptisk, men i det här fallet så blir det precis tvärtom.

Konspirationen handlar om en svensk grupp, som mestadels består av militärer, som har begått en lång rad brott utan att ha blivit avslöjade. Nu handlar det om 2013 och gruppen tar på sig ett stort uppdrag som ska genomföras i Indien. Israeliska Mossad, som redan har listat ut att gruppen är ansvariga för mordet på statsminister Olof Palme, tar hjälp av två svenska specialtränade officerare vid namn Ekman och Meier för att stoppa planerna.

Det är en genomgående spännande thriller. I början är det lite trögt innan boken riktigt tar fart, men när man väl är inne i intrigen så är det oerhört svårt att släppa boken.

Rent skrivtekniskt så fattas en del. Sannolikt eftersom författaren inte har något stort förlag bakom sig som har kunnat textgranska tillräckligt väl. Hur som helst är det en bra debutroman och jag hoppas att “Ed Moeng” får en chans på ett stort förlag. Då har vi snart en ny storsäljande svensk deckarförfattare.

This entry was posted in Bokrecension and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.