Drömmen förde dej vilse – Anna Jansson

Ännu en kriminalroman om Maria Wern och polisen på Gotland. Anna Jansson är sjuksköterskan som blev författare och slog genom med “Stum sitter guden”. “Drömmen förde dej vilse” är den sjätte av Anna Janssons romaner som jag läser, men tyvärr har jag inte läst dem i ordning. Vilket är att föredra för att bäst förstå de privata delarna kring Maria Wern, Erika, Hartman, Ek och de andra.

“Drömmen förde dej vilse” är väldigt spännande, men tyvärr känns den allt för osannolik i sin upplösning. Visst är alla deckare mer eller mindre osannolika, men den här passerar den osynliga linjen för vad som fungerar bra.

Ändå är det en bra bok. Jag menar, jag var helt fast så fort jag tog upp boken ur väskan vid buss-, tåg- och flygresor. Det är 320 sidor spänning och det är ju det man vill ha när man läser deckare.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.