Svikaren – Katarina Wennstam

När det gäller Katarina Wennstams böcker så är jag aldrig objektiv, jag gillar henne och det hon står för. När hon dessutom ger sig in i fotbollens värld så blir det givetvis extra intressant för en fanatisk fotbollssupporter som jag.

Av någon anledning har jag inte läst “Alfahannen” från 2010 ännu. Vet att den har funnits här hemma tidigare, min fru har läst den, men nu kan jag inte hitta den (ordningen i bokhyllorna är inte vad den har varit). Men det gör inte så mycket att ha missat den eller flera av Wennstams tidigare böcker eftersom “Svikaren” är den första delen av en ny trilogi. Vissa av de tidigare böckernas karaktärer finns fortfarande med, som den motbjudande Jonas Wahl, men huvudpersonerna Charlotta Lugn och Shirin Sundin är nya.

Svikaren handlar om fotbollsspelaren Sebastian Lilja som har bytt klubb från AIK till Hammarby. En övergång som inte kan accepteras av en del supportrar. Lilja blir mördad och kriminalinspektör utreder mordet medan advokat Shirin Sundin blir målsägarbiträde till Sebastian Liljas föräldrar.

Som alltid kan man läsa Katarina Wennstams åsikter mellan raderna, men det stör mig inte det minsta. Det är 375 mycket läsvärda sidor.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.