Inget att avundas – Barbara Demick

En läsvärd bok med undertiteln “Vardagsliv i Nordkorea” av Barbara Demick som är utrikeskorrespondent för LA Times, tidigare i Seoul och nu i Beijing. Hon har intervjuat sex nordkoreaner som har flytt till Sydkorea. Det är en unik skildring av just vardagslivet i Nordkorea, något som i övrigt nästan är odokumenterat.

Speciellt skildringarna om 90-talets svält då 2 miljoner människor beräknas ha dött till följd av svält är gripande. Den eviga propagandan och om hur många människor verkligen tror på vad de får höra fastnar också snabbt.

Jag läste boken inför vår resa till Nordkorea och jag hade stor nytta av det jag hade läst. Boken är inget att läsa om man inte är intresserad av Nordkorea, men för den som vill lära sig mer om detta slutna land så är det en god källa på 356 sidor.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.