Ärekränkande påhopp gör mig arg

Håkan Hermansson svarade direkt på mitt svar och här är mitt slutsvar i diskussionen:

Håkan Hermansson (S) använder sig i sitt svar till mig den 4/5 av den allra sämsta formen av retorik. När argumenten tar slut så blir det istället ett försök att säga ”att jag har rätt bevisas av att motståndaren blir arg”. Nej Håkan Hermansson, jag blir inte arg av den anledningen, tvärtom har du uppåt väggarna fel. Jag blir arg för att du i din krönika använde dig av härskartekniker och ärekränkande påståenden om Annie Lööf.

Jag vill ha en ren politisk debatt om de olika alternativen som väljarna har att ta ställning till. Ingen tjänar på pajkastning, mer än möjligtvis populistpartier. Men eftersom Socialdemokraterna uppenbarligen inte tänker lägga fram några politiska förslag så förstår jag att de har svårt att diskutera politik och därför får ägna sig åt personliga påhopp istället.

Det blir snarast löjeväckande när en socialdemokrat ska förklara för mig som centerpartist hur Centerpartiets medlemmar tycker och känner. Vad får dig att tro att du vet det bättre? Sanningen är att du hittar på för att försöka svartmåla Centerpartiet. Det skulle aldrig falla mig in att påstå att jag vet bättre vad de socialdemokratiska medlemmarna tycker än vad ni i ert eget parti vet. Vem som helst hör hur löjligt det låter.

Det enda exemplet som Hermansson lyckas skaka fram är en gammal centerpartist som inte har varit medlem på flera år och som istället ägnar sin tid åt att skada Centerpartiet så mycket som möjligt. Jag beklagar givetvis när gamla medlemmar lämnar Centerpartiet, men att det händer då och då är ofrånkomligt. Jag kan försäkra Hermansson att det även händer Socialdemokraterna. Vi har t.ex. en ny C-medlem som tidigare har jobbat för S i riksdagen.

This entry was posted in Insändare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.