Jag tycker inte om S-politik heller…

Ännu en gammal insändare.

Är det någon som är förvånad över att socialdemokraten Kent Wallin inte tycker om Centerpartiets politik? Jag kan berätta att jag som centerpartist inte tycker om Socialdemokraternas politik heller. Inte direkt överraskande kanske. Men vad Kent Wallin gör som ärliga debattörer inte gör är att han går till personangrepp och använder härskartekniker. Det är inte ett acceptabelt sätt att uppträda mot andra människor, oavsett politiska åsiktsskillnader.

Att sedan Wallins politiska analys bygger på påhitt gör inte det hela bättre. Till exempel fortsätter han med tjatet om den bortglömda landsbygden. Detta trots landsbygdsminister Eskil Erlandssons historiska landsbygdsprogram på 35 miljarder kronor 2007-2013. En lögn blir inte sanning för att den upprepas.

Hade jag varit socialdemokrat hade jag oroat mig mer för den socialdemokratiska partiledarens bristande förtroende än för andra partier. Enligt en undersökning som publicerades i Aftonbladet den 5 april har endast 24 procent av svenska folket stort förtroende för Håkan Juholt. Med andra ord färre än socialdemokraternas egna väljare.

Samtidigt visade undersökningen att 33 procent av svenska folket har stort förtroende för Maud Olofsson, fem gånger fler än som röstade på oss i valet i höstas. Hela 84 procent av de egna väljarna säger att de har stort förtroende för Maud Olofsson vilket kan jämföras med Håkan Juholt som bara har stöd av 48 procent av de egna väljarna. Jag förstår att socialdemokrater som Kent Wallin börjar agera desperat.

This entry was posted in Insändare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.