Centerpartiet bäst på kvinnor

En månad gammal insändare som jag har glömt att lägga ut.

Det är bara att beklaga att Kent Wallin fortsätter att sprida sina felaktigheter om Centerpartiet. Den här gången hänvisar Wallin till en rubrik i tidningen Dagens Samhälle om att Centerpartiet skulle vara sämst på kvinnor. Artikeln handlade om representationen i bolagsstyrelser i landets största kommuner, med andra ord en väldigt begränsad undersökning.

Mer relevant är att se hur de olika partiernas kommunstyrelseordföranden fördelats, jämställt eller inte? Hade Kent Wallin läst samma tidning några månader tidigare så hade han sett: ”Centerpartiet bäst på kvinnor”. Även mandatperioden 2006-2010 hade Centerpartiet högst andel kvinnliga kommunstyrelseordföranden. Vi når inte upp till 50 procent och det är beklagligt, men att påstå att Centerpartiet är ”sämst på kvinnor” är lögnaktigt.

Tyvärr är det inte sällsynt att män har problem med att hantera starka, självständiga kvinnor som vår partiordförande Maud Olofsson. Samma män klagar sällan på andra män, men när det handlar om kvinnor som tar plats och agerar även när det blåser hårt då är det ofta som de nedsättande omdömena kommer fram.

This entry was posted in Insändare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.