Förvånad över Romson

Glömde skriva om Mp-valberedningens förslag igår. Jag blev förvånad över Juholts val av Waidelich och nästan lika förvånad över att Åsa Romson föreslås som nytt Mp-språkrör bredvid givne Gustav Fridolin Junior (kul att kalla honom för Junior, så benämnde han sig nämligen själv när jag lärde känna honom i valrörelsen 1998).

Jag var övertygad om att Mikaela Valtersson skulle bli valberedningens förslag, men det är å andra sidan inte omöjligt att hon tar hem posten ändå om hon ställer upp mot Romson på deras stämma. Har en känsla av att Valtersson är populärare inom partiet.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Förvånad över Romson

  1. Anders says:

    Visst är det trevligt med ett parti som får fram “partiledare” genom att kongressen faktiskt får välja dem istället för att valberedningen trixar fram en halvdan kompromiss som sen alla unisont förväntas säga ett rungande JA! till och därefter bedyra hur stort stöd den personen har i partiet, precis lika stort stöd som den förra partiledaren hade innan verkligheten kom ikapp.

  2. frekar06 says:

    Jag håller med dig Anders. Intressant att man inte valde Valtersson i valberedningen. Fridolin var självskriven i dessa sammanhang.

    Vill passa på att tipsa om att Tjeckiens högsta domstol nu har underkänt den tjeckiska implementeringen av datalagringsdirektivet. Det var det femte landet som underkände datalagringen. Datalagringen strider mot Tjeckisk grundlag. Tyskland, Cypern, Ungern och Rumänien har redan underkänt implementeringen av datalagringsdirektivet. Det börjar arta sig och utvecklingen talar för att hela direktivet måste rivas upp.

    Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.