Stå vid ditt ord Mona Sahlin

När Mona Sahlin höll sitt öppningsanförande på Socialdemokraternas s.k. Jobbkongress i slutet av oktober förra året, dvs precis ett år sedan, så sa hon: “Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande”.

Tydligare än så går knappast att vara. Nu när talmansvalet i riksdagen närmar sig så ställer man sig frågan om Mona Sahlin ska stå vid sitt ord.

Björn von Sydow följer precis Mona Sahlins linje. Socialdemokraterna skulle aldrig någonsin vara beroende av Sverigedemokraternas aktiva eller passiva stöd och Björn von Sydow, som var en mycket bra talman 2002-2006 och är en hedersam person, drar den enda logiska slutsatsen att han inte vill väljas till talman med Sverigedemokraternas aktiva stöd.

Det märkliga är att de rödgröna nu tycks försöka hitta en ny kandidat istället för Björn von Sydow. Med andra ord, de är alltså beredda att få en talman vald med Sverigedemokraternas aktiva stöd! Precis det som Mona Sahlin sa för ett år sedan aldrig någonsin skulle hända. Talmansvalet är det allra första beslutet i den nya riksdsagen….

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Stå vid ditt ord Mona Sahlin

 1. z999 says:

  “Björn von Sydow, som var en mycket bra talman 2002-2006 och är en hedersam person, drar den enda logiska slutsatsen att han inte vill väljas till talman med Sverigedemokraternas aktiva stöd.”

  Fy f-n vad barnsligt. En som blir vald kan inte ha något ansvar för åsikter hos den som väljer eller tror du att alla som röstar på centern är hedervärda personer? Läste tramset om att inte sitta i samma rum som sverigedemokrater och att inte använda samma kopiator. Du skrev något om att Åkesson måste läsa på om tillsättningen av talman. Är det barnpsykologi som Åkesson ska läsa på om?

 2. z999, läs vad Mona Sahlin sa på jobbkongressen. Då måste den enda logiska slutsatsen vara den som von Sydow nu drar. Sedan kan man tycka vad man vill om det.

 3. frekar06 says:

  Precis som Johan är inne på så gör Björn Von Sydow det som hans egen partiledning har sagt åt honom att göra. Uttalandet om att Sossarna inte skulle göra sig beroende av Sverigedemokraterna var nog bland dom tydligaste uttalanden Mona Sahlin gjorde under hela förra mandatperioden. Det ska bli intressant att se om de Röd-Gröna ens kommer så långt att de kan presentera en gemensam kandidat. För Sahlin och company är just nu ute på mycket hal is. Om Sahlin och company nu gör sig beroende av SD i en så pass liten fråga som vem som ska sitta som talman i riksdagen så kan man undra hur de tänker göra med budgeten.

  Lägger de Röd-Gröna fram en gemensam budget i riksdagen och de borgerliga lägger fram sin budget (SD har väl möjligen en egen, men den kommer röstas bort) och då ställs det Röd – Gröna förslaget mot det borgerliga förslaget. Då blir det SD som avgör om de ska rösta för en röd-grön eller en borgerlig budget. Fäller de den borgerliga budgeten så är antagligen konsekvensen att regeringen avgår och att nyval utlyses.

  Det hade kännts mycket bättre om MP hade tagit sitt ansvar och åtminstone satt sig i förhandlingar med de borgerliga för att få till en majoritetsregering istället för att som nu utmåla allt regeringen gör som både pest och kolera. Att agera som MP har gjort efter valet är knappast att ta ansvar för landet. Om de hade velat hålla SD utan inflytande hade man satt sig i förhandlingar med de borgerliga. /Frekar06

 4. Mange says:

  Tänk vad lite propaganda kan göra…som ett mantra liksom : ta ansvar för landet, ta ansvar för landet… Det är alltså Mp som ska göra det – enbart? Nej, så dumma är vi inte att vi inte kan genomskåda Reinfeldts taktik …

 5. z999 says:

  Eh, Mange, tänk på att det finns dumma, lågutbildade sverigedemokrater med kunskapsbrist (enligt svenska dagbladet) som läser här. Vad är Reinfeldts taktik?

 6. frekar06 says:

  Mange: Den borgerliga regeringen bjöd in Miljöpartiet direkt efter det att valresultatet kom på valnatten. Men Miljöpartiet vägrade ens prata med regeringen. Sen höll man presskonferens där man målade ut regeringens politik som pest och kolera. Så det är inte borgerligheten med Reinfeldt i spetsen som inte tagit ansvar. Däremot har de Röd-Gröna och särskilt Miljöpartiet nu visat vad det i praktiken innebär att inte ta ansvar för landet. Det är oseriöst att försöka anklaga regeringen för att inte ta ansvar för det här landet. Det är ju så att eftersom vi får en borgerlig regering så får vi en ansvarsfull ekonomisk politik och en regering som inte försätter Sverige i den situation som Grekland, Irland, Spanien, Portugal och så vidare nu befinner sig i. Kom ihåg att oppositionen under förra mandatperioden lade förslag på hundratals miljarder där det mesta var ofinansierat och resten var lånade pengar. /Frekar06

 7. z999 says:

  Jag undrar om det där med ansvar existerar ens i sinnevärlden hos de flesta politiker…
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-politiker-vagrar-samaka-med-sd_5436321.svd

 8. Jag skulle inte heller samåka i bil i timmar med någon dryg människa som man inte vill prata med, oavsett politisk tillhörighet. Självklart hade jag tagit tåget för miljöns skull.

Leave a Reply

Your email address will not be published.