Box 21 – Roslund & Hellström

När jag väl hade läst Odjuret så letade jag snabbt fram Roslund och Hellströms andra roman, Box 21, i bokhyllan. Och det gjorde jag rätt i. Det är en riktigt bra kriminalroman. Åter igen satt jag klistrad och hoppades att buss- eller tågresan inte skulle ta slut för att jag ville läsa längre.

Den här gången är det människohandel som är i centrum och det hänsynslösa utnyttjandet av utsatta människor beskrivs på ett sätt som river i hjärtat. Misshandel, våldtäkt, förnedring och sedan en dusch, nästa torsk väntar på sin tur att få våldta.

Jag har redan blivit lite trött på karaktären “Ewert Grens”, men det kan jag leva med eftersom romanen i övrigt är så riktigt, riktigt bra. 401 sidor sträckläsning som varmt rekommenderas.

This entry was posted in Bokrecension and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.