Det är klart att man är påverkad

Det finns politiker som påstår att de inte tittar på opinionsundersökningar, men de ljuger. Jag tror inte att någon är opåverkad. Så, nu när det är lördagsnatt och det är dags att gå och lägga sig så kommer jag att göra det med ett leende på läpparna. 6,7 procent i dagens Sifo är ett rejält hopp i rätt riktning. Dessutom har alliansen tillsammans över 50 procent och SD ligger under fyra procent. En riktigt bra opinionsundersökning med andra ord.

Å andra sidan är det bara en opinionsundersökning. Det är två veckor kvar till valdagen och det är full fart som gäller. Många dagar de senaste veckorna har jag haft fullt från morgon till sen kväll, dagar på 13-15 timmar hör till det normala. Tur att inte några arbetstidslagar gäller för oss…

Den senaste 1,5-veckan har jag bland annat debatterat landsbygdspolitik i Bollerup, stått på gågatan i Svedala under “Skördelördagen”, varit med Eskil Erlandsson i Ystad, Sjöbo, Lund och Perstorp, haft debatter på Östra Grevie Folkhögskola, stått på Gustav Adolfs torg i Malmö, vid Stensson i Eslöv samt på Stortorget i Lund och Helsingborg, gjort besök hos polisen i Eslöv, debatterat på Sundsgymnasiet i Vellinge, diskuterat energifrågor på Allianscaféet i Malmö, besökt Skånemejerier i Lunnarp, haft Öresundsdebatt i Malmö, stått på Jakt- och fiskemässan i Bosjökloster, debatterat näringspolitik på Ideon i Lund, gjort företagsbesök hos Online i Lund, spelat in radioreklam, blivit intervjuad av Skånska Dagbladet, haft sms-duell med Amelia Andersdotter (PP), besökt Trelleborgs hamn, träffat miljöföretagare och besökt BT Kemi-området i Teckomatorp med Andreas Carlgren osv, osv.

Ja, det är tur att jag kör miljöbil, för det har blivit oerhört många mil på de skånska vägarna. Kollektivtrafik? Gärna, då kan man samtidigt läsa mejl och skriva debattartiklar, men det är helt omöjligt att få ihop kalendern utan bil. Dessutom kan man glömma att ta sig till och från Stora Rödde med kollektivtrafik.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Det är klart att man är påverkad

 1. z999 says:

  Ja, sossarna kan knappast hämta upp försprånget. Det är troligare att det ökar. Men det är negativt för demokratin i längden att det inte finns någon seriös opposition.

 2. z999 says:

  “Många dagar de senaste veckorna har jag haft fullt från morgon till sen kväll, dagar på 13-15 timmar hör till det normala. Tur att inte några arbetstidslagar gäller för oss…”

  Samma för mig, men jag ligger på 12 timmar. 13-15 timmar gör att du kanske skulle ta en hälsokoll efter valet.

 3. frekar06 says:

  Håller med dig Z999 om att det är troligt att försprånget antagligen kommer öka och att det är negativt för demokratin att det inte finns någon seriös opposition. Risken finns att vi inte heller kommer ha någon seriös opposition efter valet. Vad händer när Sahlin avgår på valnatten om de Röd-Gröna förlorar? Med tanke på hur få som förra gången ville ta över som partiledare i Socialdemokratin så finns inte så många val och en ledarkris lär vara ett faktum.

  /Frekar06

 4. z999 says:

  Har sossarna svårt att få fram en bra ledare så måste man se över lönen och jobbets villkor. Jag tycker det är väldigt märkligt att det inte är en ära för sossar att bli utnämnd till partiledare.

 5. z999 says:

  Mona Sahlin har varit så erbarmligt usel så jag tror att hon lämnat WO och sk-ter i om det blir en borgerlig valseger. Moraliskt så kanske hon försvarar det med att SD inte kan bli vågmästare om borgerliga får över 50%. Senaste utspelet med att samarbeta med centern verkade rätt krystat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.