Centerpartiets reklamfilm fick högsta betyg

TV4:s filmexpert Cicci Renström Suurna gav idag högsta betyg till vår reklamfilm, jättekul!

Även bland de som röstat på tv4.se tycks vår film vara favoriten. Just nu leder vi med 68 procent av rösterna. Moderaterna är tvåa med tolv procent och socialdemokraterna har hela två procent…

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Centerpartiets reklamfilm fick högsta betyg

 1. frekar06 says:

  Grattis. Att ni leder så stort måste innebära att ni verkligen lyckats sätta pricken över i:et. /Frekar06

 2. frekar06 says:

  Off topic: Så har det Röd-Gröna manifestet då presenterats. De ska tydligen riva upp FRA-lagen. Sen ska den utredas. Och sedan ska skräpet införas igen. FRA-lagen ska inte utredas och sedan införas igen. Den ska skrotas för gott. I övrigt har man lika lite att komma med i dessa frågor som alliansen. Alltså: Enda partiet att rösta på om man vill värna Internets frihet, mänskliga rättigheter och personlig integritet är PP.

  När det gäller utrikespolitiken så existerar den inte i manifestet. Det finns till exempel bara en mening om hur en Röd-Grön Regering ska hantera Mellanöstern:

  “Sverige ska arbeta för fred i Mellanöstern och en tvåstatslösning med Israel och Palestina
  inom säkra och erkända gränser.”

  Men vilka konkreta åtgärder tänker en Röd-Grön regering vidta för att få till en tvåstatslösning? Kommer en bojkott mot Israel att bli aktuell som Ohly kräver? Kommer en Röd-Grön regering införa sanktioner mot Israel som Ohly kräver? Det är frågor vi inte vet hur de Röd-Gröna tänker hantera. /Frekar06

 3. Den danska kritiken är skrattretande, det är pinsamt att danska vänner visar sådan okunnighet. Det finns ingen lag i Danmark heller som tvingar ett danska medieföretag att ta in reklam. Ännu värre är påståendet om att svenska väljare skulle tvingas att offentligt bestämma sig för vilka valsedlar de ska ta med sig in i valbåset. Ingen behöver välja valsedlar utanför vallokalen, de flesta har med sig eller tar allas valsedlar. Men det är klart, det finns de som demonstrativt tar valsedlar från bara ett parti, men det är upp till dem själva.

 4. frekar06 says:

  Visst är den pinsam. Den visar på en enorm okunnighet om det svenska valsystemet. Sen är det viktigt att vi är kritiska även mot vårt valsystem. Nedanstående film visar att vi också har problem. Detta är från EU-valet 09.

  http://www.youtube.com/watch?v=ANSjR_8ydyo

 5. z999 says:

  @Linander:
  “Det finns ingen lag i Danmark heller som tvingar ett danska medieföretag att ta in reklam.”

  Dom kanske inte behöver någon? Ju mer demokratisk mognad hos medborgarna så behövs det mindre diktat(lagar) från staten, dom kan ju inte ha lagar mot hjärnspöken. Före massinvandringen så fanns det inte speciella direktiv från staten om barnäktenskap och könsstympning för att ta några udda lagar.

 6. frekar06 says:

  Inte bara det Johan. Enligt en viss partiledare i Danskt folkeparti så är situationen värre än i Östeuropa. En annan högt uppsatt i dansk politik kallar Sverige för ett U-land när det gäller yttrandefrihet. Pia kjaersgård är pinsam. Det är i och för sig inte första gången Kjaersgård gör ett av sina patetiska utspel. Senast var det om att det rådde Sharia lagar i Malmö.

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2116314/danska-politiker-valcensur-i-sverige

 7. frekar06 says:

  Situationen är alltså värre i Sverige enligt Pia K. än i Öststaterna. Ville bara förtydliga detta.

 8. z999 says:

  Sedan c:a år 2000 så finns det en shariadomstol i Rosengård som dömer och tillämpar ett selektivt urval av sharialagarna.
  Domstolen, med det anspråksfulla namnet Högsta Rådet för Muslimer i Skandinavien dömer bara i familjemål.
  Ordförande är imamen och moderate kommunpolitikern Adly Abu Hajar, som bröt med Islamic Center för några år sedan.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article19668/Muslimskt-rad-skipar-parallell-rattvisa.html

  “Situationen är alltså värre i Sverige enligt Pia K. än i Öststaterna”

  Och det har hon helt rätt i, i alla fall väldigt jämförbar med hur fackföreningen solidaritet behandlades i Polen på 80-talet.

 9. z999 says:

  Pia Kjärsgaard säger att förhållandena är “mer groteska än i Östeuropa”. Och det stämmer på det sättet att vi ska föreställa en demokrati.
  http://svt.se/2.128339/1.2126654/danskar_vill_skicka_valobservatorer?lid=senasteNytt_275222

 10. z999 says:

  Ni som retade upp er på SD’s reklamfilm kan nu nöja er med att han som gjorde den fick sparken från sitt jobb och i princip har belagts med yrkesförbud.
  http://www.journalisten.se/artikel/24386/sr-medarbetare-saegs-upp-foer-sd-film

 11. frekar06 says:

  Jag börjar undra om jag ska tvingas ta tillbaka mitt försvar av det svenska valsystemet. Piratpartiet har redan fått in rapporter om valfusk. Det är valsedlar som inte placeras tillsammans med de andra valsedlarna, valsedlar som göms undan och valsedlar som slängs. Detta helt i strid med vallagen.

  http://www.annatroberg.com/2010/09/01/jag-ar-redan-skittrott-pa-allt-valfuskande/

  Det är alltså samma visa som i EU-valet. Det där med valobservatörer verkar snart vara en bra idé.

 12. Åter igen, försök att hålla er till ämnet.

  z999, din länk till artikeln om en muslimsk domstol är från 2002. Hur kan du påstå att det är så fortfarande?

  Journalisten fick inte alls sparken. Radio Uppland har valt att inte köpa tjänster från hans bolag längre och det är definitivt inte jämförbart med uppsägning.

  frekar, jag hoppas verkligen inte att det är valfusk. Vid förtidsröstningen är det inte funktionärer från andra partier som har hand om röstningen och det praktiska runt omkring, så varför skulle bibliotekspersonal m.fl. medvetet förstöra för PP? Det känns lite som ett försök att få medial uppmärksamhet på samma sätt som SD: “Det är så synd om oss, vi blir sämre behandlade än alla andra.”

  För övrigt är det väl dags nu att fundera på om en röst på PP är en så bra idé. Det kan ju faktiskt innebära en röst på Mona Sahlin som statsminister.

 13. z999 says:

  @Linander:
  ““Det är så synd om oss, vi blir sämre behandlade än alla andra.””

  SD kan väl inte hjälpa vad som står i media? Och dom kan inte göra så mycket åt beteenden från sina motståndare. Hur ska dom inte framstå som offer? Inte ens Polen kunde under sin kommunisttid dölja övergreppen helt mot fackföreningen solidaritet på 80-talet. Nu har dom en ny reklamfilm för TV4, http://www.youtube.com/watch?v=nXTDtIQXYbA&feature=player_embedded

  “z999, din länk till artikeln om en muslimsk domstol är från 2002. Hur kan du påstå att det är så fortfarande?”

  Jag läser även alternativ media även om jag aldrig länkar till sådan media.

  “Journalisten fick inte alls sparken. Radio Uppland har valt att inte köpa tjänster från hans bolag längre och det är definitivt inte jämförbart med uppsägning.”

  Där ser man. Kanske bara är bra reklam för han?

  “frekar, jag hoppas verkligen inte att det är valfusk. Vid förtidsröstningen är det inte funktionärer från andra partier som har hand om röstningen och det praktiska runt omkring, så varför skulle bibliotekspersonal m.fl. medvetet förstöra för PP?”

  Jag tycker att det har blivit mer och mer sånt där. Antagligen inget samband men jag tycker att det verkar ha ökat efter att Anna Lindh blev mördad. Det är viktigt att det uppmärksammas och jag tror att det kan finnas personer som inte ser det så allvarligt och enda orsaken är att de röstar på ett annat parti helt enkelt.

  “För övrigt är det väl dags nu att fundera på om en röst på PP är en så bra idé. Det kan ju faktiskt innebära en röst på Mona Sahlin som statsminister.”

  Frekar06 ger ett intryck av att vara väldigt ärligt engagerad i integritetsfrågor och har fått till och med mig att tänka om när det gäller just de frågorna. Det är ju väldigt svårt att vara taktisk då, speciellt om det efter valet genomförs en massa som kränker integriteten på nätet. Det är säkert ett väldigt svårt val.
  För min del är skatter en stor fråga utan att jag är högavlönad. Ändå röstar jag inte på alliansen i dagsläget. Jag skulle vilja ha mer debatter om skatter och moralen runt skattepengarna och om medborgarna ska ses som rättmätiga ägare alls över de pengar de tjänar ihop. Efter valet skulle det vara bra med såna debatter när det är mer avspänt och ärligt.

 14. frekar06 says:

  Johan. Det är naturligtvis valfusk när man slänger valsedlar eller försöker gömma undan valsedlar. Det är helt oförenligt med vallagen. Alla sådana försök till valfusk ska polisanmälas. /Frekar06

 15. z999 says:

  Det har ju blivit så att respekten för de lagar som ska skydda demokratin inte tas på allvar av de styrande, inte ens när det gäller högmålsbrott. När politiska möten störs med visselpipor så ses det mest som en lustig opinionsyttring av de styrande och lagstiftande. Dom drabbas ju inte själva så varför bry sig?

 16. frekar06 says:

  Precis Z999. Partierna på högerkanten och vänsterkanten kan inte arrangera sina möten på grund av att den ena eller andra parten tvunget ska dit och sabotera. I en demokrati kan organisationer och partier ha sina möte i lugn och ro utan en massa sabotage och andra störande moment. Detta är faktiskt allvarligt. Dessutom är det inte bara för Piratpartiet som man förstör. Även FI och Sverigedemokraterna drabbades av valfusk i EU-valet. Det skulle bli ett förskräckligt väsen om det skulle drabba någon av de etablerade partierna. //frekar06

 17. z999 says:

  @Frekar06:
  “Precis Z999. Partierna på högerkanten och vänsterkanten kan inte arrangera sina möten på grund av att den ena eller andra parten tvunget ska dit och sabotera.”

  Sista åren har det enbart varit vänstersidan som har sysslat med mötesstörningar och SD har aldrig sysslat med det mig veterligen. Alltså, inte ens svenskarnas parti och tidigare NSF har hållt på med sådant. Däremot V och ssu tycker att sådana beteenden är helt ok. Om du tar svenska motståndsrörelsen (resterna av VAM ungefär, vitt ariskt motstånd) så kan dom ägna sig åt en annan typ av våldsamheter som inte direkt handlar om att störa politiska möten.

  Anna-Lena Lodenius, ökänd antiarsist, har lagt ner väldigt mycket jobb på att undersöka höger och vänsterextremism och har fått ta mycket sk-t för att hon påpekat att vänstern blivit mycket våldsammare än högern.

  “I en demokrati kan organisationer och partier ha sina möte i lugn och ro utan en massa sabotage och andra störande moment. Detta är faktiskt allvarligt. Dessutom är det inte bara för Piratpartiet som man förstör. Även FI och Sverigedemokraterna drabbades av valfusk i EU-valet.”

  Ja.

  “Det skulle bli ett förskräckligt väsen om det skulle drabba någon av de etablerade partierna”

  Jag svarar delvis ja och delvis nej på det. Dom etablerade partierna har tonat ner sig senare år när de blivit attackerade (framförallt centern och kd). Jag tror att det är för att de annars skulle kunna anklagas för att “spela offer” och det har inte samma effekt då kanske om de anklagar SD för att spela offer.
  En ganska makaber anklagelse eftersom SD utsätts för mest våld (och det väger över rätt mycket) jämfört med andra partier.

 18. z999 says:

  Piratpartiet har gjort sig skyldiga till ett övertramp rätt nyligen…
  http://3.bp.blogspot.com/_1AvlfTOFWHk/TG5o_Q9JbGI/AAAAAAAABT8/D9P_c-vUXp8/s1600/pirat1.jpg

  Men till skillnad från andra partier bad man snabbt om ursäkt, citerar ursäkten från Mikael Nilsson från PP:

  Piratpartiet tar avstånd från den typen av affishering som du visar på bilden, och en reprimand gick ut till den ansvarige kort efter att det uppmärksammades, med information om partiets riktlinjer vad gäller affishering (som du kan läsa här).

  Mikael Nilsson, sekreterare i partistyrelsen.

  Sen vill jag tillägga att när jag rackar ner på demokratiska övertramp här så kan det se ut som att jag har udden mot Johan här, men det är fel. Jag anser att han är en försvarare av demokratin på ett bättre sätt än någon annan politiker i riksdagen.

 19. frekar06 says:

  Jag börjar verkligen tro att vi behöver observatörer som övervakar valet i Sverige. Piratpartiet i Uppsala har nu JO-anmält Valnämnden i Uppsala för att de behandlar så kallade “enprocentspartier” annorlunda än de etablerade partierna. Detta strider enligt tidigare JO-beslut mot Vallagen:

  “Valförrättarna i Uppsala har fått tydliga direktiv från valnämnden om att valsedlar från så kallade “enprocentspartier” ska behandlas annorlunda än valsedlar från etablerade partier, trots att JO förra året avfärdade tillvägagångssättet som brott mot vallagen. Därför JO-anmäler Piratpartiet i Uppsala valnämnden.”

  /Frekar06

 20. Jag tycker att det är bra att misstag och fel anmäls. Alla ska behandlas lika enligt de lagar som finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.