EU-debatt i Studio Ett kl. 16

Om en knapp timme ska jag vara med i Studio Ett:s valdebatt om EU. En fråga som borde vara hetare i valrörelsen än vad den är.

Deltagare är (förutom jag): Birgitta Ohlsson, (FP), EU-minister, Anna Kinberg Batra, (M), ordförande i riksdagens EU-nämnd, Desirée Petrus Engström, (KD), ledamot arbetsmarknadsutskottet, ersättare EU-nämnden, Susanne Eberstein, (S), vice ordförande i riksdagens EU-nämnd, Jonas Sjöstedt, (V), kandidat till riksdagen, tidigare EU-parlamentariker, Ulf Holm, (MP), gruppledare för miljöpartiet, ledamot arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden.

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to EU-debatt i Studio Ett kl. 16

 1. Christer H Persson says:

  Hej
  Det är helt okej att människor från andra länder kommer hit och då skall de självklart ha samma lön som andra arbetare op samma arbetsplats. Det kan inte vara rätt att en utländsk chafför jobbar för 30-40 kr i timmenm bär en svensk chaufför har 120 – skatt. dessutom kostar en svensk chaufför sociala avgifter. Jag skulle inte acceptera att jobba i ett annat land och jag mindre lön än jag har hemma, Minst hemmalönen eller mer. Eftersom lönen i Sverige är högre i Baltikum, måste det vara svensk lön som gäller. Först hade vi tyska chaufförer i Sverige. När de blev för dyra blevv det polska chaufförer. Nu är det nästan för dyrt med estniska, de börjar bytas ut mot letter och rumäner. De är välkomna hit att arbeta men skall konkurera på samma vilkor.
  hälsar Christer h som inte han höra mycket av debatten.

 2. Lönedumpning är inte okej och enligt Lex Laval så ska de som kommer från andra länder ha minimilön enligt gällande kollektivavtal när de jobbar i Sverige. Så några 30-40 kr i timmen är inte lagligt.

 3. frekar06 says:

  Satt precis och lyssnade på debatten. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på denna debatt. Det var en intressant debatt tycker jag. Själv tycker jag att ni i de borgerliga partierna gjorde en stark insats. De Röd-Grönas insats däremot var patetisk. Ingen som lyssnat på denna debatt kan hävda att de Röd-Gröna är eniga om EU-politiken. Själv höll jag bara med de Röd – Gröna, tror det var Vänstern som tog upp det, att i fallet med Malta så är det viktigare att följa FN:s barnkonvention än Dublinkonventionen. Förhoppningsvis kommer barnkonventionen implementeras under nästa mandatperiod i svensk lagstiftning. Det är som jag ser det en väldigt viktig reform att genomföra. Barnkonventionen behövs i svensk lagstiftning.

 4. z999 says:

  Om jag fick vara med i TV skulle jag passa på att göra en mooning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.