Ut och protestera alla LO-anslutna alliansare!

Nu är jag inte medlem i LO, men oj vad förbannad jag hade varit om mina medlemspengar hade gått till den smutskastningskampanj på alliansen som LO har presenterat idag. Överhuvudtaget är det en skandal att ett fackförbund lägger 77 miljoner kronor under en mandatperiod på att stödja ett parti som endast lite drygt hälften av deras medlemmar (enligt SCB i maj 54,4 %) sympatiserar med. Alla LO-medlemmar som stödjer alliansen, vilket är hundratusentals, borde ut och protestera både mot hur deras pengar används och mot att LO väljer negative campaigning enligt amerikansk modell. Den typen av smutskastande tror jag inte att någon vill ha egentligen.

Vad skulle sossarna säga om vi tryckte upp affischer med Mona Sahlins ansikte och ett Toblerone bredvid? Är det den typen av kampanj vi ska ha?

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Ut och protestera alla LO-anslutna alliansare!

 1. z999 says:

  “Vad skulle sossarna säga om vi tryckte upp affischer med Mona Sahlins ansikte och ett Toblerone bredvid? Är det den typen av kampanj vi ska ha?”

  Jag hoppas verkligen inte alliansen gör det. Det här var annars bland det värsta jag sett hittils i en valrörelse och då jämför jag internationellt. Jag tycker ändå att alliansen ska hålla samma stil och nivå i debatterna som förra gången, men det kanske inte är möjligt? Det är väl oundvikligt att det kommer att prägla debatterna mellan blocken?

 2. z999 says:

  “Det här var annars bland det värsta jag sett hittils i en valrörelse och då jämför jag internationellt.”

  Bland länder där man förväntar sig en mer seriös valrörelse i demokratisk anda, förståss.

 3. Pingback: (s)muts kampanj — Elisabeth Thand Ringqvist – ETR.NU

 4. Uffe says:

  Var det inte en hög representant för S som efter senaste valet anklagade alliansen för att ha kommit till makten via en statskupp? Det målar upp en bild för mig där S ser sig själva som det enda parti som kan tänkas inneha regeringsställningen, och för “Sveriges bästa” (så som S ser det) _måste_ man ta till vilka medel som helst för att “rädda landet” från den odugliga alliansen.

 5. frekar06 says:

  Denna smutskampanj kommer bara drabba LO och S själva. De som försöker driva smutskampanj mot person i Sverige har hittills inte haft någon som helst framgång. Det brukar ofta sluta med att de antingen får avgå eller får göra en offentlig pudel. Lundby Wedin kan ju välja själv vilket av dessa två alternativ (avgå eller offentlig pudel) som hon vill göra. /Frekar06

 6. Jag vill varken ha min fackförening smittad av “alliansare” eller sossar. Det är samma skit och lika illa. Men kom igen för all del, alla borgare i elektrikerförbundet… Ut och demonstrera med er. Vi fyller upp för de tre timmars jobb som uteblir så länge.

 7. Nicklas, menar du att de som inte röstar på, enligt dig, rätt parti inte heller ska få vara med i fackföreningen? I så fall undrar jag om vi ska ta bort valhemligheten eller är det så att de som vill bli medlem i facket ska skriva på en försäkran att de röstat “rätt”?

 8. z999 says:

  @Linander:
  “I så fall undrar jag om vi ska ta bort valhemligheten eller är det så att de som vill bli medlem i facket ska skriva på en försäkran att de röstat “rätt”?”

  Bävar för svaret på det där…

Leave a Reply

Your email address will not be published.