Det mejlet fick jag för mer än fyra månader sedan

Blev nyfiken när jag såg rubriken “Förtal mot Mona Sahlin spårat till moderat” på expressen.se. Rubriken tyder på att det är moderaten som hittat på “förtalet” och att det krävts någon slags detektivarbete för att “spåra” vem det kom ifrån.

Som så många gånger förut överensstämmer inte riktigt rubriken med verkligheten. Moderaten, någon kommunpolitiker i Gnosjö, har mejlat “förtalet” till en socialdemokrat. Hmmm, det måste ha krävts något alldeles extra för att “spåra” vem det kom ifrån…

Enligt artikeln har mejlet “florerat i några månader” och “nyligen” skickade den utpekade moderaten det vidare till en socialdemokrat. Med andra ord är det knappast han som har satt ihop det och det “spårats” till honom ska alltså inte tolkas som att han är den som startat kedjebrevet.

Själv fick jag mejlet för mer än fyra månader sedan. Jag läste och skrattade lite, men skickade inte vidare det eftersom jag inte tyckte det var helt okej, men att det skulle vara förtal som partisekreterare Baylan påstår tror jag inte ett dugg på. Det är utformat så att ingen människa kan tro att det kommer från Mona Sahlin även om det är utformat som om det skulle komma från henne.

Det skulle också vara intressant att höra av Ibrahim Baylan vad i mejlet som inte är sant. Att hon fick 98 p-böter och att 32 gick till Kronofogden? Att hon inte betalde tv-licensen och besiktigade bilen 1993? Eller är det att hon inte betalde sin restskatt år 2000?

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Det mejlet fick jag för mer än fyra månader sedan

 1. frekar06 says:

  Jag fick det också skickat till mig för flera månader sedan. Det verkar vara allmänt spritt. Bra att du uppmärksammar det. /Frekar06

 2. Pingback: Krokodiltårar, bjälkar och hönor « No size fits all

 3. z999 says:

  Tja, det var väl inte oväntat att det var i princip en påhittad story.

 4. Mira says:

  De driver med Monas moral, det begriper alla vi som fick mailet uppenbarligen, jag kastade bort mitt efter ett gott skratt, har totalt glömt bort det till dn skrev om det igen. Om hon vill vara ledare över Sverige måste hon vara mer hårdhudad än så här..eller?All denna uppmärksamhet gör att brevet får ännu mer publisering och ännu fler ser det…klantigt av Sossarna, fel effekt blev det..hoppla..;-) och jag fick mig ett gott skratt igen..LOL

 5. Mira, jag tänkte precis likadant. Vad tänkte socialdemokraterna på när de offentliggjorde storyn? Trodde de att den negativa uppmärksamheten för moderatens vidaresändning av mejlet skulle bli större än uppmärksamheten runt själva mejlet? Det var i så fall en riktigt dålig bedömning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.