Reinfeldt slår Sahlin på samtliga punkter

Problemen för Mona Sahlin hopar sig. Dagens partiledardebatt är en utklassningsseger för alliansen och samtidigt har det kommit ny statistik som ytterligare visar på hennes egen impopularitet och hennes viktigaste ministerkandidats, Thomas Östros, underlägsenhet.

När jag är ute och pratar på diverse möten så finns det en del som förvånar sig över att jag inte tycker att Centerpartiet i retoriken ska utgå från att Maud Olofsson ska bli statsminister. Det naturliga för ett parti är såklart att man vill att den egna partiledaren ska bli statsminister, men som läget nu ser ut med både Reinfeldts utmärkta arbete som statsminister och hans popularitet så ser jag ingen anledning att byta statsminister. Maud är en alldeles utmärkt näringsminister och vice statsminister och det vill jag att hon ska fortsätta vara, men jag vill också att Reinfeldt ska fortsätta som statsminister och Anders Borg som finansminister.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Reinfeldt slår Sahlin på samtliga punkter

 1. frekar06 says:

  Det är katastrofsiffror för Mona Sahlin. Jag kan inte påminna mig om att det har hänt tidigare att en S-ledare har haft så dåligt stöd bland väljarna. Om man ska sitta någon längre period på de två högsta posterna i regeringen (statsminister och finansminister) så måste man ha förtroende hos folket.

  Det blir oerhört svårt att arbeta som statsminister
  eller finansminister om man inte har folkets förtroende. Sahlin och Östros har inte det förtroendet hos allmänheten. Jag ställer mig frågande till om de Röd-Gröna ens kommer klara av att bilda regering och än mer frågande ställer jag mig till om de kommer att kunna regera hela mandatperioden.

  Till exempel så kommer man omgående under nästa mandatperiod behöva ta beslut om Afghanistan styrkan, vars mandat då måste förlängas. Vänstern kräver ett omedelbart tillbakadragande, Miljöpartiet kräver att de ska dras tillbaka under nästa mandatperiod och Socialdemokratin verkar inte veta själva var de står, det är åtminstone väldigt flummiga och otydliga utspel från dom i den här frågan.

  Sossarna kan inte vända sig till er på den borgerliga sidan om dom sitter i en koalitionsregering. Det vore samma sak som att säga att vi inte längre vill samarbeta med V och MP. Hela rättspolitiken kommer komma upp ganska snabbt. Där har S, V och MP helt olika åsikter, så även i skolfrågor. Jag undrar hur det är tänkt att det här ska fungera. Utrikespolitiken är för övrigt helt oseriös hos de Röd-Gröna.

 2. Pingback: Bidragen äter upp pengarna « Edvin Ala(m) 3.0

Leave a Reply

Your email address will not be published.