Björklund missar en viktig poäng

Jag tycker definitivt att Jan Björklund vann skoldebatten mot Maria Wetterstrand i dagens Agenda, men samtidigt retar jag mig på att skolminister Björklund fullständigt glömmer bort att om elever inte trivs och mår bra i skolan så lär de inte heller göra några bra skolresultat.

Min c-riksdagskollega Sofia Larsen, som är utbildningsutskottets ordförande, har skapat uttrycket “ramar och kramar” och det beskriver alldeles utmärkt hur skolan ska vara. Ramarna krävs, precis som Björklund säger, och den flumskola som socialdemokraterna byggt upp med bistånd av Mp och V fungerar inte. Samtidigt måste det också finnas utrymme för kramar i skolan. Att må bra och trivas är viktigt på alla arbetsplatser och ännu mer när det handlar om barn i skolan. Denna del missar Björklund fullständigt.

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Björklund missar en viktig poäng

 1. Pingback: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Wetterstrand nämnde inte ordet “kunskap”

 2. Mange says:

  Tyckte det var en ganska skön debatt där båda två var ärliga och medgav att det finns saker som inte är bra med deras egna förslag. Sånt gillar jag och tror att det är bra för debatten och i slutändan slutresultatet om ni beslutsfattare är öppnare. De finns många som tjatar om att det borde vara tuffare debatter med mer aggressivitet i Sverige, men jag säger varför? Vad vinner man på det?

 3. z999 says:

  Jag tycker att debatten var som spel mot ett mål ungefär Och att Björklund skulle ha missat något beror nog mest på att han inte behövde skärpa till sig i debatten. Maria Wetterstrand har gett ett väldigt dåligt intryck även i tidigare debatter om skolan och det här var liksom bara ett ytterligare nederlag i raden.

  Men även om oppositionen är usel så hoppas jag att alliansen skärper sig ändå när det gäller skolan och inte bara lutar sig tillbaka och tycker att allt är bra som det är.

 4. frekar06 says:

  Nja. Jag håller inte helt med dig Z999 om att Maria gav ett dåligt intryck i debatten. Hon var starkare än vanligt. Björklund däremot var svagare än vanligt. Han är ju annars mycket påläst och skicklig i debatten om skolan.

 5. z999 says:

  Frekar06, i mina ögon så är Maria Wetterstrand en totalt hopplös person, orsakerna är att hon bland annat förespråkar att manlig omskärelse av vidskepliga skäl ska finansieras av landstinget (skattevägen alltså) och att hon anser att religiösa friskolor inte är religiösa. Tror du på det när det gäller muslimska friskolor eller livets ords skolor?

  Mitt omdöme om henne präglas av vad hon sagt i tidigare debatter också och påverkar naturligtvis min inställning till hennes insats även i den här debatten.

 6. frekar06 says:

  Z999,

  Jag pratade bara om denna debatten och det intryck jag fick av henne där. När det gäller Miljöpartiets politik allmänt i skolfrågor så håller jag helt med dig. Den kan vi inte ha i Sverige. Det vore en katastrof för resultaten och kvaliteten i skolan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.