Ge drömmen om det egna företagandet en chans!

Idag har Centerpartiets partisekreterare Anders Flanking presenterat17 förslag för ökat nyföretagande“. Ett alldeles utomordentligt bra program för att få fler att våga ta steget. Vi vet att väldigt många har idéer och vilja att starta eget, men otryggheten, riskerna och formella hinder gör att många inte tar chansen. Med våra 17 förslag sänker vi trappsteget och hjälper fler att våga.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ge drömmen om det egna företagandet en chans!

 1. frekar06 says:

  Johan.

  Jag har läst igenom era förslag. Det ser väl ut som fullt rimliga förslag för ökat nyföretagande. Jag är något tveksam till sänkningar av arbetsgivaravgifter och egenavgifter och till halverad moms inom restaurang och frisörbranscherna.

  Anledningen till varför jag är tveksam till det senare förslaget om halverad moms är att det riskerar att snedvrida konkurrensen och jag vet att EU-kommissionen är tveksam till detta. Däremot gillar jag skarpt era förslag för skolan. Entreprenörskap borde vi hålla undervisning om i samhällskunskap.

  Problemet är att vi lärare (ska ha SH/RE när jag är klar med min utbildning) inte har något stöd för detta i kursplanerna och kommer inte få det i GY 11 för att bedriva undervisning om detta. Fast i och för sig, jag tror ingen skulle ha problem med att lägga in ett extra moment om entreprenörskap i samhällskunskapen. Man kan ju hänvisa till de mer generella målen om ekonomi om någon skulle börja ställa frågor!

 2. Härligt att någon äntligen sätter företagarfrågorna på bordet! För visst är det så att jobben kommer i företagen. Det är helt nödvändigt att sänka momsen i restaurangbranschen, en bransch som idag går på knäna pga dålig lönsamhet vilket bidrar till att den svarta marknaden i branschen ökar. Att sänka arbetsgivaravgifter är också ett bra sätt att få företagen att våga anställa. Jag tycker det är bra att man satsar på att få fler att våga starta företag, men man får inte glömma att vi måste underlätta för företagen så att vi kan driva de vidare, skapa tillväxt och anställa fler – för jobb finns det, det är bara det att det är billigare och enklare för oss ägare att utföra jobbet själv idag!

 3. Pingback: FöretagarFörbundet ger högsta betyg till Centerpartiet » Linander tycker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.