Veberöd i mitt hjärta

Ikväll har SVT visat en dokumentär om Roger Nilssons rörelse, eller S Nilssons Livs butiksbuss. En så charmig dokumentär om en del av Veberöd. Jag har inte så många minnen av butiksbussen själv, tror att jag har handlat där med min mormor ett par gånger, men så många gånger man har sett den där bussen i Veberöd med omnejd. Det är inte utan att man blir nostalgisk när man ser den.

Jag gillar speciellt den sanna bilden av egenföretagarens slit.
Filmaren frågar: “Du har inte funderat på att sjukanmäla dig?”
Roger svarar: “Till vem?”
En gång har han varit sjukskriven, när han hade brutit nyckelbenet för 20 år sedan.

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

9 Responses to Veberöd i mitt hjärta

 1. z999 says:

  Fler skulle säkert ha en sådan anda om det inte var för att de blir så illa behandlade av styret i landet. Några exempel, när man överhuvudtaget diskuterar fri sjukvård åt illegala invandrare (papperslösa heter det för er som inte kan skilja på rätt och fel), något som borde vara självklart fel. Sen att man beviljar en så generös(?) invandring som uppmanar till bidragsfusk, så fort man diskuterar kontroller så börjar det snackas om rasism. När styret förhärligar sig själva med en så kallad generös flyktingpolitik (c:a 5% är flyktingar) och låter det vara en okontrollerad kostnad så försvinner rätt mycket motivation att jobba och sköta sig.

 2. z999 says:

  Tragiskt att läsa att det finns såna hjältar när regering/riksdag samtidigt beviljar 12.000 skattefritt till de invandrare som får för sig att lära sig svenska.

 3. Du påstår en massa, länka om du vill att någon ska tro på dig. För övrigt ska vi vara glada om Sverige är ett land som lockar till sig arbetsför befolkning när vi har en pensionär på två i arbetsför ålder.

 4. Nu påstår du ännu mer, länka om du vill att vi ska tro på dig. Det enkla “allt är invandrarnas fel-påståendet” fungerar inte.

 5. z999 says:

  Du har redan fått länkar i tidigare inlägg om exakt samma saker. Om det här är dina bästa argument så kommer du att bli väldigt överkörd av Jimmie Åkesson i höst i riksdagsvalet, fast det vet du väl redan?

  http://vf.se/Arkiv/Nyheter/Karlstad/2009/09/Duktiga-invandrarelever-far-bonus-090908.aspx

  “För övrigt ska vi vara glada om Sverige är ett land som lockar till sig arbetsför befolkning när vi har en pensionär på två i arbetsför ålder.”

  Med tanke på hur arbetslösheten ser ut bland invandrare idag (och framöver) så är det ett större problem i framtiden om det kommer att finnas tillräckligt med skattebetalande pensionärer i framtiden.

  “Det enkla “allt är invandrarnas fel-påståendet” fungerar inte.”

  Styret var det jag skyllde på. Invandrarnas fel? Många invandrare har inte ens rösträtt i riksdagsvalet, det är knappast dom som bestämmer svensk invandringspolitik.

 6. Att skattebetalarna sparar pengar på att fler klarar SFI:n på kortare tid är väl inget argument som biter på dig? Att invandrare ska ha det så dåligt som möjligt är förmodligare viktigare än vilka de totala kostnaderna blir. Eller ska SFT tas bort helt? Det skulle ju vara ytterligare ett förslag för att göra det svårare för invandrare (och öka det sociala utanförskapet och kriminaliteten).

  Men tror du att skattebetalande pensionärer ska vara landets ekonomiska räddning så förstår jag bristerna i övriga resonemang.

  Överkörd av Jimmie Åkesson? Knappast, jag skulle trycka ner honom i skorna varje gång han försöker hävda att någon grupp människor gör så eller så. Förenklade populistiska “sanningar” ska avslöjas, för blir de kvar i den dunkla miljö de kommer från så ger vi deras mörker ny kraft.

 7. z999 says:

  @Johan Linander:
  “Att skattebetalarna sparar pengar på att fler klarar SFI:n på kortare tid är väl inget argument som biter på dig?”

  Nej, det gör det verkligen inte. Om motivationen är så dålig att lära sig svenska så är det knappast troligt att det kommer att påverka i alla fall. Belöningen att de skulle få det lättare att få jobb är tydligen ingen morot.

  “Eller ska SFT tas bort helt? Det skulle ju vara ytterligare ett förslag för att göra det svårare för invandrare (och öka det sociala utanförskapet och kriminaliteten).”

  Om man tog bort sfi och samtidigt tog kraftfulla åtgärder för att minska invandringen så är jag för. När det gäller socialt utanförskap och kriminalitet så räcker det knappast med kunskaper i svenska. Är det någon arbetsgivare som ens bryr sig ifall en invandrare har lärt sig knapphändig svenska på sfi eller lärt sig själva genom att umgås med svenskar? Majoriteten av de invandrare jag känner har inte lärt sig svenska på SFI trots att de gått där. Dom har lärt sig genom att umgås med svenskar.

  “Men tror du att skattebetalande pensionärer ska vara landets ekonomiska räddning så förstår jag bristerna i övriga resonemang.”

  Räddning är väl inte rätta ordet men de kommer förmodligen att vara den grupp i landet som bidrar mest med skatt.

  “Överkörd av Jimmie Åkesson? Knappast, jag skulle trycka ner honom i skorna varje gång han försöker hävda att någon grupp människor gör så eller så.”

  Då skulle du ha tagit debatten istället för Maud Olofsson. Det kanske hade blivit någorlunda jämt då i alla fall.

  “Förenklade populistiska “sanningar” ska avslöjas, för blir de kvar i den dunkla miljö de kommer från så ger vi deras mörker ny kraft.”

  Förenklade? Dom har utvecklats kraftigt sedan BSS’s tid. Man märker faktiskt att “antirasisterna” har stannat upp i utvekclingen när det gäller debatter med “extremhögern”, detta beror på taktiken(?) att tiga ihjäl “extremhögern”. Det finns fortfarande “antirasister” som snackar om amerikansk snabbmat (=pizza) som en effekt av invandringen samt tycks anse att det är den mest avancerade “maträtten” som har serverats i Sverige.

 8. Varför har vi begränsningar på hur länge man får läsa på universitet och högskolor med studiemedel? Att klara utbildningen borde ju vara motivation nog.

  Först skriver du att SFI-studierna lättare leder till jobb och sedan skriver du att SFI inte fungerar. Du får bestämma dig.

  Jag tror definitivt den bästa språkutbildningen och integrationen i samhället sker genom ett jobb, men så länge som man inte har några svenskkunskaper alls så är det oerhört svårt att få jobbet som leder vidare. SFI är oerhört viktigt för att komma över den första tröskeln vad gäller svenska språket.

  Ditt uttryck “massinvandring” behöver förklaras. Betyder det att inga invandrare ska tas emot, eller ska några tas emot och i så fall, behövs det ingen svenskundervisning för dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published.