SVT Debatt igår

Var med på SVT:s Debatt igår kväll. Debatt om skydd för hotade kvinnor.

Själva debattformen är inte min favorit direkt, tycker det blir väldigt rörigt. När man väl får ordet så har diskussionen gått vidare, så det man skulle svara på eller kommentera är redan mer eller mindre bortglömt.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to SVT Debatt igår

 1. z999 says:

  Jag upplever debattformen som direkt oseriös.

 2. frekar06 says:

  Jag håller med dig Z999.

 3. z999 says:

  Jag tycker att den formen av debatt bara bygger upp en stämning av frustration hos folk, det tragiska är att det är samma koncept som Ricky Lake har och Jerry Springer. En programledare som tillåter en panel att inflika kommentarer och som styr det hela för att hålla en viss fart på det, just det där att hålla farten på det tycks viktigare än vad som sägs. OK, TV säljer på underhållning, men ändå liksom.

 4. frekar06 says:

  Håller med Z999. Dessutom är det väldigt oseriöst att ha den här formen av debatt i så viktiga frågor som denna. MVH Frekar06

 5. Uffe says:

  Även om debattämnena kan vara intressanta retar jag mig på att de som har något att säga väldigt sällan får utveckla sina synpunkter. Det verkar vara så att de prioriterar fart i diskussionen framför att man får motivera sina åsikter/ställningstaganden eller fördjupa sig i ämnet.

 6. Håller med. Man blir själv också stressad av tempot. Debattdeltagarna pratar ofta onormalt fort eftersom man vill hinna med att säga det man har tänkt sig innan man blir avbruten.

 7. frekar06 says:

  Det var mycket bättre i det format som Debatt på SVT var tidigare där några personer debatterade med varandra. Jag hittade ett klipp på Youtube från det tidigare Debatt (i detta fall är det fildelning, finns säkert fler gamla klipp från tidigare debatt om man letar, tog bara ett exempel) som visar den debattform som jag åsyftar.

  http://www.youtube.com/watch?v=lqnFlWk8SfE

  /Fredrik

Leave a Reply

Your email address will not be published.