Låt dem demonstrera

Jag blir så trött på osmarta och otaktiska motdemonstrationer. Låt de ca 20 patetiska Nationaldemokraterna demonstrera för sig själva. De ska givetvis ha den demonstrationsrätten och varför då hjälpa dem att få uppmärksamhet genom att dra ihop hundratals motdemonstrationer?

Det hade inte blivit en rad i media om bara 20 rasister stått och hittat på saker på ett torg, men genom konflikten så blir det intressant och detta bjuder socialdemokrater och vänsterpartister på genom SSU och Ung Vänster.

Man kan också ifrågasätta varför SSU och UV vill hindra Nationaldemokraterna att nyttja sin demokratiska rättighet att demonstrera? Jag hatar deras åsikter, men försvarar deras rätt att uttrycka dem.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Låt dem demonstrera

 1. z999 says:

  SSU och UV har ju lyckats med konststycket att ge antirasismen dåligt rykte vid de snart 10 salemmanifestationerna.

  Jag tror att nationaldemokraternas genombrott kommer att komma 2014. Väldigt många väljare tror att ND och SD står för samma budskap och den bilden förstärktes antagligen i Landskrona när det bara är ett enda ämne som lyfts fram. Om du tror att ND bara är en mindre grupp förvirrade människor så har du fel, dom har lyckats att fixa presstöd till sin tidning nationell idag bland annat och har flera starka sponsorer.

 2. Ola says:

  Ja det var en center riksdagsman som försökte stoppa demonstrationen utan för salladsbaren i Göteborg.
  Skulle inte dom demonstranterna få ha sin lagliga rätt att demostrera.

 3. Jag tror aldrig att Nationaldemokraterna kommer att komma in i riksdagen. Det finns inte något så stort stöd för nazistiska och rasistiska idéer i Sverige. Det är precis det som Sverigedemokraterna kom på för ett antal år sedan och påbörjade sin uteslutning av för oslipade rasister inom sitt parti.

  Ola, vad är det för påstående. Du har för vana att kasta ur dig saker utan grund. Länka eller på annat sätt visa att det finns något bakom dina påståenden.

 4. z999 says:

  @Johan:
  “Det är precis det som Sverigedemokraterna kom på för ett antal år sedan och påbörjade sin uteslutning av för oslipade rasister inom sitt parti. ”

  Jag har erfarenhet av “extremhögern” från tidigt 80-tal och kan säga att uteslutningarna och idén om att skapa en folklig rörelse mot invandringspolitiken började redan då BSS startades. Mikael Jansson och senare Jimmie Åkesson har fått mycket cred för att ha rensat upp SD från rasister och nazister, men det började långt före dom. SD har den mest hopljugna historien av alla partier.

 5. Ola says:

  Johan..

  Förstår du vill glömma Salladsbaren i Göteborg för ca 3 år sedan.. Men vi andra glömmer nog inte när Federley
  stod utan för salladsbaren och hade en massa fula uttalanden mot dom som demonstrerade för sina fackliga rättigheter. Det glömmer nog inte svenska arbetare i första taget.

 6. z999, intressant att du tycker att Sverigedemokraterna har den hopljugna historien av alla partier. Du får gärna utveckla det ytterligare.

  Ola, jag känner Fredrick väl och kan aldrig tänka mig att han någonsin hävdat att någon inte ska få uttrycka sina åsikter och mot demonstrationsfriheten. Däremot kan jag mycket väl tänka mig att han har protesterat mot de fackliga rättigheterna som tvingar företag att förhandla med facket även om de inte har någon anställd som tillhör det facket. Det är givetvis två helt olika frågor som du inte ska blanda ihop.

 7. Ola says:

  Nu är det så att facken har rätt att demonstrera och sätta i blockad företag enligt Svensk lagom inte företaget följer kollektivavtalet . Men tydligen så anser centern med Fredrik i spetsen att dom står över lagen. Jag tycker Johan att du kan erkänna att som riksdagsman så gjorde Fredrick fel när han anser han står över lagen.

 8. Mange says:

  Varför är det två olika frågor, Johan? Federlay verkar själv tro att han står över det mesta…

 9. z999 says:

  @Johan Linander:
  “z999, intressant att du tycker att Sverigedemokraterna har den hopljugna historien av alla partier. Du får gärna utveckla det ytterligare.”

  Det skulle bli långt det om jag ska dra alltihop och samtidigt länkhänvisa. Men jag kan ju säga att personer som har forskat i sverigedemokraternas historia har varit så hårt inne på att få en sammanhållande röd linje att de missat trendbrotten. Logiken har varit väldigt viktig för dom, även där den inte funnits. Man kan säga att logiken har skapats av antirasister för att få en trovärdig linje, trovärdigheten har varit viktigare än sanningen. Vissa personer har fått väldigt mycket uppmärksamhet för att de haft “rätt” mönster medans andra kommit i skymundan. Jag undrar varför Carl Lundström har fått så lite uppmärksamhet i sveriges “högerextrema” historia – länk nedan
  http://expo.se/2005/48_1289.html
  Expo har inget större intresse av Carl Lundström (knäcke kalle, syftar på knäckebröd) eftersom han inte ingår bland de klassiska nazisterna.

  Tommy Ryden har fått väldigt lite uppmärksamhet också eftersom han hade idéer om eugenik (rashygien) och folkhem i socialdemokratisk tappning. Rasism är intressant men eugenik är inte och därför så finns inget intresse att forska om “extremhögern” och eugenik i Sverige.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Tommy_Ryd%C3%A9n
  Han hade en kort sejour inom sverigedemokraterna och hade samtidigt kontakter med socialdemokrater (som fortfarande är kvar inom socialdemokraterna) som är mycket positiva till eugenik.

 10. Ola, vadå “tro att man står över lagen”? Menar du att vi inte ska tycka och driva att någon lagstiftning ska förändras för då “tror man att man står över lagen”? Mycket märklg inställning till riksdagsuppdraget.

  Det är väl inte så svårt att förstå att det är två helt olika saker att säga att man vill ändra LAS och att försvara yttrande- och demonstrationsfriheten. Jag har inga som helst problem att hata Nationaldemokraternas rasistiska budskap men älska deras rätt att uttrycka skiten.

 11. z999 says:

  En bra artikel i DN om sverigedemokraterna-
  http://www.dn.se/debatt/de-som-rostar-pa-sd-ar-frustrerade-mittenvaljare-1.1077777

  Och så länge man försöker föra ihop SD med Hitler och nazism så hamnar man helt fel. BSS har (hade) mer gemensamt med sossarna egentligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.