Strid inom Miljöpartiet i Malmö

Idag fick jag ett mejl från en miljöpartist i Malmö. Han har skrivit till riksdagen, regeringen, Skånes regionfullmäktige, Malmös kommunfullmäktige och massmedia och kräver att Miljöpartiets medlemsomröstning i Malmö till de tre valen nästa år ska ogiltigförklaras. Det är knappast vår roll att ogiltigförklara en medlemsomröstning, han borde snarare välja sig till partis rikskansli.

Det märkliga är att det inte är något fusk eller liknande som han är upprörd över, utan att de har använt fel metod för omröstningen. De har haft en internetomröstning och för att räkna ut vem som skulle hamna på vilken plats har de använt en metod som kallas “Instant Runoff Voting (IRV)“.

En intressant metod, men samtidigt så kan den ju ge helt andra resultat än om man använder det gamla vanliga systemet där man räknar samman poäng för varje kandidat, t.ex. att en förstaplats ger fem poäng, en andraplats fyra poäng osv.

Det är inte första gången som de har interna strider i Miljöpartiet i Malmö.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Strid inom Miljöpartiet i Malmö

 1. profanum_vulgus says:

  Vilka tre val nästa år?

  Partier med interna stridigheter ska man inte lita på. Men när det gäller kärnkraften så är de väl överens?

 2. Jag var kvar i 2009, det ska givetvis vara i år.

  I övrigt tycks du ha missat poängen.

 3. profanum_vulgus says:

  Linander:
  Vad var poängen då? Att Mp är lika oense internt som C?

 4. Att en miljöpartist begär hjälp av oss från andra partier för att ta andra miljöpartister i örat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.