God Jul & Gott Nytt År!

Nu har jag haft en riktigt lugn och skön jul. Har umgåtts med familj och vänner i Skåne och som vanligt ätit för mycket julmat.

Även om jag är väldigt sen så vill jag önska en riktigt god jul till alla er som läser och kommenterar min blogg. För att kompensera denna senfärdighet så passar jag på att även önska gott nytt år tre dagar för tidigt!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

23 Responses to God Jul & Gott Nytt År!

 1. z999 says:

  Jag som tillhör extremhögern passar naturligtvis på att önska alla en riktigt vit jul!

 2. z999 says:

  “Har umgåtts med familj och vänner i Skåne och som vanligt ätit för mycket julmat.”

  Du också…:-)

 3. frekar06 says:

  Johan,

  Jag önskar dig en god fortsättning. Nu är det dags att se fram mot år 2010, ett år då Helsingborgs IF förhoppningsvis tar SM – Guldet.

 4. z999 says:

  @Frekar06:
  “ett år då Helsingborgs IF förhoppningsvis tar SM – Guldet.”

  Jaha ja, jag trodde det var malmö ff som gällde.

 5. David says:

  God jul och Gott Nytt År!

  Känns nästan lite sorgligt att 2009 redan är över, mycket har hänt detta år. Men 2010 kommer troligen bli ännu mer fartfyllt och spännande år, många frågor man kommer få svar på.

  * Vilka vinner valet 2010

  * Kommer SD klara 4% spärren

  * Hur kommer de andra partierna att behandla SD om de kommer in, kommer tex Sverige bli lite som Danmark eller komma man att frysa ut SD.

  * Kommer vi komma ut ur finanskrisen

  Sen ska det också bli intressant att se om Obama kommer fortsätta att enbart hålla fina tal, men inte göra nånting.

  Spännande som sagt. Hur som helst, tack för en intressant blogg.

 6. z999 says:

  @David:
  “* Vilka vinner valet 2010”

  Socialdemokraterna (som det ser ut just nu).

  “* Kommer SD klara 4% spärren”

  Ja. Eftersom integrationsproblemen, som redan fanns när NyD hade sin period för 20 år sedan, är kvar och ständigt förvärras. Någon lyckad integration har aldrig existerat och kommer inte att göra det i framtiden heller. Hotet mot SD kommer om dom börjar ta för tydligt borgerlig eller socialistisk ställning i stora ekonomiska frågor.

  “* Hur kommer de andra partierna att behandla SD om de kommer in, kommer tex Sverige bli lite som Danmark eller komma man att frysa ut SD.”

  Det blir knappast som i Danmark. SD och de andra partierna har tagit för hårda ställningstaganden redan som omöjliggör något annat än nägot som liknar utfrysning. Det kommer att minska trycket på SD om dom inte blir vågmästare. Blir dom vågmästare så kommer många SD-väljare att uppleva det som att SD inte åstadkommer någon förändring och öppna för andra partier inom “extremhögern” (samtliga är mer vänster så det blir lite konstigt att kalla dom extremhöger).

  “* Kommer vi komma ut ur finanskrisen”

  Nej.

  “Sen ska det också bli intressant att se om Obama kommer fortsätta att enbart hålla fina tal, men inte göra nånting.”

  Han är världens viktigaste person. Det har betydelse för världen vad han säger i sina tal oavsett vad han sen åstadkommer. OBS! Jag är inget hängivet Obama-fan. Jag anser att republikanerna har mer att ge “arbetarklassen” i USA.

 7. frekar06 says:

  z999, det vore ur min synpunkt som Helsingborgare inte bra om MFF vann guldet. För mig som Helsingborgare är det bara HIF som gäller!

 8. frekar06 says:

  David,

  Jag tror och hoppas på att Piratpartiet kommer bli den stora vinnaren i valet 2010. Detta för att stoppa den trend som finns just nu med mer övervakning och fler konstiga lagar som lagstiftar fast 80 – talet som MUF ordförande så fint uttryckte det om Ipred (se länk nedan). Dessutom så kommer FRA-lagen och Ipred osv. bara leda till att fler och fler använder krypteringstjänster vilket vi redan ser idag och enligt Jonas Birgersson (se länk nedan) så kommer ingen kunna titta in i dessa system när de väl har blivit resistenta, då kan vi varken utreda fildelning eller brott mot rikets säkerhet exempelvis. Så det enda politikerna lyckas åstadkomma med lagar som FRA och Ipred är att försämra möjligheterna att utreda den riktigt grova brottsligheten på Internet.

  http://www.youtube.com/watch?v=4uU9C1AHH3Y
  http://www.youtube.com/watch?v=aywwTjwtCak&feature=related

 9. z999 says:

  @Frekar06:
  “För mig som Helsingborgare är det bara HIF som gäller!”

  🙂
  Förstår. Jag är Djurgårdare.

 10. z999 says:

  David och andra, i media diskuteras nu hur man ska komma förbi problemet med att människor röstar fel.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/anti-parti-kan-stoppa-sd_4001693.svd

  Men tydligen är rädslan för vad väljarna ska tycka alldeles för stor fortfarande.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/riksdagspartierna-sagar-antiparti-forslag_4005637.svd

  Fast egentligen, det kommunala självstyret i Vellinge avskaffades utan större problem så varför skulle det här förslaget vara helt fel? I förlängningen ska vi väl styras från Bryssel i alla fall? Och med nuvarande styrning och reglering av globaliseringen så blir det väl i framtiden bara en mindre mängd större företag som styr allting och vad man tycker i Rosenbad blir oväsentligt.

 11. Självklart blir det himmelsblått SM-guld 2010!

  Jag blir lika förvånad varje gång som någon säger att de ska rösta på SD eftersom övriga partier har för dålig integrationspolitik. SD har ju ingen integrationspolitik alls och det är en del av deras profil. Varje förslag som vi lägger som kan förbättra integrationen, t.ex. för att få in fler invandrare på arbetsmarknaden, är SD av princip motståndare till. Hur kan man då överväga att rösta på SD för att man vill ha en bättre integrationspolitik?

  Förslaget i SvD om “antiparti” är pinsamt okunnigt. Röstningsreglerna i riksdagen gör att det inte kan fungera.

 12. frekar06 says:

  Johan, jag tycker också att det var ett pinsamt förslag som presenterades i SVD. Den som skrev i SVD verkar inte kunna något om hur riksdagen fungerar.

 13. Hans J says:

  På tal om FRA-lagen…

  Jag bryr mig egentligen inte om vilka partier som kommer in i riksdagen bara vi kan bli kvitt FRA-lagen.

  Centern får gärna få 40% av rösterna bara FRA-lagen avskaffas (sedan ska IPRED bort plus en del annat…)

  Men eftersom jag inte litar på centern eller de andra partierna som nu sitter i riksdagen så får det nog bli Piratpartiet i alla fall!

  Gott Nytt År Johan
  Önskar Hans

 14. z999 says:

  @Linander:
  “Jag blir lika förvånad varje gång som någon säger att de ska rösta på SD eftersom övriga partier har för dålig integrationspolitik.”

  Det var en dålig integrationspolitik ända sedan slutet på 1980-talet (egentligen längre sen), det var det som öppnade för NyD och nu 20 år senare så är det fortfarande enorma brister i integrationen. Det har alltså inte fungerat på 20 år (eller längre egentligen) och frågan är om det har funnits någon fungerande integration någonsin sedan vi började få invandring från länder utanför Europa. Dom som röstar på SD förväntar sig ingen fungerande integrationspolitik, det är assimilering som gäller (vilket står i partiprogrammet)..

  “SD har ju ingen integrationspolitik alls och det är en del av deras profil.”

  Det stämmer. Vad som mera stämmer är att inget parti har någon fungerande integrationspolitik.

  “Varje förslag som vi lägger som kan förbättra integrationen, t.ex. för att få in fler invandrare på arbetsmarknaden, är SD av princip motståndare till. Hur kan man då överväga att rösta på SD för att man vill ha en bättre integrationspolitik?”

  Därför att man inte anser att rasism mot svenskar är en framkomlig väg.

  “Förslaget i SvD om “antiparti” är pinsamt okunnigt. Röstningsreglerna i riksdagen gör att det inte kan fungera.”

  Är du säker? Det var ju i alla fall en rätt bildad människa som framförde förslaget. Det var ju skönt att se att i alla fall 6 riksdagspartier var emot och månade mer om väljarna än om den politiska taktiken (den här gången i alla fall).

 15. frekar06 says:

  Hans J,

  Jag kommer lägga min röst på Piratpartiet i valet till riksdagen 2010. De viktigaste frågorna för mig när jag ska rösta till riksdagen 2010 är de som handlar om försvarandet av och stärkandet av mänskliga rättigheter. Jag tycker att frågorna om mänskliga rättigheter är så viktiga att jag är beredd att lägga alla andra politiska frågor åt sidan. Med detta sagt finns det bara ett alternativ att välja på och det är Piratpartiet. Det är beklagligt att de etablerade partierna inte har förstått hur viktiga dessa frågor egentligen är. Det är väldigt tydligt att den yngre generationen (som jag själv tillhör) inte gillar era övervakningslagar. Moderaterna fick ju smått pinsamma 11 % av rösterna i Europaparlamentsvalet bland unga väljare mellan 18 – 30 år. De skulle tydligen locka unga väljare genom virtuella poliser i Second Life, jag får hoppas att inte övriga allianspartier tycker detta är någon vidare bra idé.

 16. frekar06 says:

  Gott nytt år! Nu ser vi fram mot valet i år och var så säker det om något kommer sätta sin prägel när vi om precis ett år sammanfattar 2010!

 17. z999 says:

  @Frekar06:
  FRA-lagen är nog ofrånkomlig om du vill ha ett mångkulturellt samhälle. Den har skapats eftersom de styrande vet att Jimmie Åkesson hade rätt i sin omdiskuterade artikel om islam i aftonbladet för ett tag sedan. Något som dom naturligtvis inte erkänner, men lagen talar sitt tydliga språk. IPRED är en effekt av att musikbranschen och filmbranschen lever kvar i en gammal värld och vägrar att förnya sig. Jag antar att dom två lagarna är dina främsta skäl att rösta på piratpartiet?

 18. frekar06 says:

  z999,

  Jag har två frågor som jag skulle vilja se att partierna driver i valrörelsen. Den första är att försvara och stärka mänskliga rättigheter. Det är därför Piratpartiet är ett självklart val för mig, även utan FRA-lagen och Ipred-lagen.

  Den andra är en förbättring av Samernas situation och rättigheter. Jag vill till exempel se att Samerna får tillbaka den mark som tillhör dem. De ska inte behöva gå till domstol för att få rätt att ha renar på bete på mark där dom var först. Det är vi som borde fråga Samerna om tillstånd för att använda marken, inte tvärtom. Tyvärr är det inte realistiskt att tro att det här skulle bli någon valfråga, även om jag personligen tycker den är väldigt viktig.

 19. frekar06 says:

  Johan,

  Jag vill bara förklara att jag tar starkt avstånd ifrån följande mening: “Självklart blir det himmelsblått SM-guld 2010!”. Allt annat vore högförräderi när man bor i Helsingborg!

 20. Jag är övertygad om att SD skulle förlora sympatisörer om de gick ut med budskapet: “Vi vill ta bort integrationspolitiken”. Det är kanske vad de vill, men de undviker mycket noga att sprida det.

  Vad gäller riksdagens röstningsregler så ställs inte alla partiers förslag mot varandra, utan de röstas bort ett efter ett så att det bara finns två förslag mot varandra i slutvoteringen. När t.ex. ett V-förslag försvunnit i en förberedande votering så kan de välja att avstå i huvudvoteringen (vanligast) för att de inte fått genom sitt eget. De kan också välja att rösta för S-förslaget som vanligtvis står mot alliansförslaget.

  Om SD skulle sitta i riksdagen skulle deras förslag röstas bort i en förberedande votering och sedan skulle de kunna välja att rösta för alliansens eller vänsterkartellens förslag i huvudvoteringen, eller avstå. De skulle inte behöva ange sin inriktning i förväg.

 21. frekar06 says:

  Johan,

  Det är ett av de stora problemen med att SD blir vågmästare just. De kan rösta precis hur som helst och är de inte nöjda kan de ju till och med rösta bort en regering. Detta höll på att hända i Halmstad där SD har vågmästarrollen. Hade de tre SD – ledamöterna bara kunnat samarbeta så hade de antagligen fällt den borgerliga kommunbudgeten och med stor sannolikhet försatt Sverige i en konstitutionell kris eftersom den borgerliga sidan inte kan införa en vänsterbudget, vilket torde leda till att kommunledningen i det fallet avgår. Men oppositionen kan inte ta över ledningen över kommunen.

 22. Det finns en del kommuner där SD är vågmästare, men oftast har de inte fått något inflytande eftersom övriga partier har samarbetat över blockgränsen, t.ex. i Region Skåne där mp jobbar utmärkt med alliansen.

  I Eslöv blev det så att den borgerliga budgeten gick genom trots en socialdemokratisk ledning, men då gick partierna samman och löste det också. I kommunpolitiken är man oftast pragmatiska för kommunens bästa.

 23. frekar06 says:

  Jo precis. Dessutom vad jag kan förstå så kommer det i den nya grundlagen finnas kommunala omval, vilket är ett utmärkt förslag, då försvinner det problem jag pekade på som kunnat drabba Halmstad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.