Socialdemokraterna har för lite att göra

Igår när vi hade haft budgetdebatt så kom jag i diskussion med en av de socialdemokratiska ledamöterna i justitieutskottet, Kerstin Haglö från Blekinge. Hon tog då upp att jag hade haft fel i en tidigare diskussion, att jag hade bloggat om det och att hon hade svarat på sin blogg. Först kunde jag inte komma ihåg vad hon menade, men sedan kom jag på att det handlade om sociala klyftor och missbruk av droger.

Jag har nu försökt hitta vad hon har skrivit, men även om jag hittar till hennes hemsida så hittar jag ingen blogg. Jag hittade inte heller något bland hennes artiklar (tre under 2009, så det var lätt att leta) eller pressmeddelanden (två under 2009, så det var ännu enklare). För att påminna mig om när det var vi hade diskussionen så sökte jag på min egen blogg. Vad hon menade med mitt blogginlägg var att jag hade lagt ut hela vår debatt från kammarprotokollet på min blogg, liksom jag alltid gör.

Men den stora chocken var att det handlade om en debatt som vi hade den 18 mars! Det är alltså nästan nio månader sedan och Kerstin Haglö tänker fortfarande på att jag hade något fel i den debatten. Det går bara att tolka på ett sätt, socialdemokraterna i riksdagen har för lite att göra.

När det gäller själva sakfrågan så tänkte jag be om hjälp för jag hittar ingen bra statistik eller några tillförlitliga artiklar. Haglö menade i ett replikskifte att de unga som har provat på narkotika och de som konsumerar alkohol minst en gång i månaden i högre utsträckning skulle komma från fattiga familjer med mer arbetslöshet. Jag ifrågasatte det i min replik och det gjorde jag utifrån någon gammal undersökning som jag tycker att jag minns men inte kan hitta. Den visade att unga från Limhamn använde mer droger än unga från Rosengård. Det kanske inte kan tas för intäkt att unga från rika områden generellt använder mer droger än unga från fattigare områden.

Är det någon som känner till statistik på alkohol- och narkotikanvändning bland unga i förhållande till boendeförhållande, föräldrars inkomster eller liknande?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.