På Nordiska rådets session

Som vanligt så här års är det dags för Nordiska rådets session (årsmöte) och i år är vi i Stockholm. Just nu presenterar den danska statsministern Lars Lökke Rasmussen det danska ordförandeskapsprogrammet för Ministerrådet.

Tidigare idag har det varit nordiskt toppmöte med de fem statsministrarna, de tre självstyrande områdenas landskapsförmän och partiledarna från de största oppositionspartierna i de fem länderna. Temat var Norden i EU, men det blev mycket finanskris, Island och klimatfrågor inför Köpenhamnstoppmötet.

Jag har också hunnit med en lunch på slottet med kungen, drottningen och kronprinsessan. En trevlig förmån med att sitta i Nordiska rådets presidium.

Jag ska försöka uppdatera bloggen med vad som händer här på sessionen. Imorgon ska jag bland annat debattera gränshinder och hur Nordiska rådet ska kunna jobba med de EU-förslag som har stor betydelse för Norden.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.